Skördefest på The Winery Hotel - | Konferensvärlden
The Winery Hotel
The Winery Hotel
Mat och Dryck > Skördefest på The Winery Hotel

Skördefest på The Winery Hotel

Event Druvskörden på The Winery Hotel i Solna blir en folkfest även i år. Den 7 september kommer 10 ton druvor från Toscana till The Winery Hotel i Solna och det bjuds in till skördefest hela helgen! Vad sägs om druvtrampning, vinprovning och möjlighet att vara med bakom kulisserna i vineriet? 2018 förväntas bli en bra årgång och antalet flaskor rosévin fördubblas.

22 augusti 2018,

Nu är det dags för årets skörd på The Winery Hotel. Den sjunde september beräknas druvskörden komma upp till hotellet i Solna. Det är tio ton druvor som fraktas från Toscana till det svenska urbana vineriet för att förädlas till det röda vinet Winery Red samt rosévinet Black Bottle Rosé.

– Det är nu vår tredje skörd på hotellet och det är kul att se hur vi utvecklats sedan start, berättar Sofia Ruhne från vingården Terreno i Toscana.

Hon förklarar att vädret i vingården påverkar druvornas kvalitet och att något som särskiljer växtåret 2018 från andra årgångar är att det, efter en ovanligt regnig vår kom en välbehövlig sommarvärme. Trots värmen, är det dock svalt under kvällar och nätter, vilket, menar hon, gynnar druvornas aromutveckling.

– I Toscana finns det en rad olika mikroklimat. Generellt för 2018 kan man säga att de varmare delarna har haft lite svårare än de svalare, men inget alltför allvarligt. Som det ser ut nu kommer 2018 generellt att bli en bra årgång i hela distriktet, berättar hon.

Druvornas mognad mäts dag för dag och skördens exakta datum är svårt att beräkna. En intensiv regnperiod skulle kunna senarelägga skördedatumet med flera dagar.

– Så är det när man jobbar med levande material. Men, om inget drastiskt händer kommer datumet för druvornas ankomst till The Winery Hotel att vara den sjunde september, förklarar Sofia.

Precis som tidigare år tillverkas cirka 8000 flaskor vin på The Winery Hotel. Största delen av druvorna går till att göra rött vin men även rosévinet Black Bottle Rosé får sin beskärda del. Ett vin som även det blivit enormt populärt bland hotellets gäster.

– Black Bottle Rosé tar slut väldigt fort. Därför kan jag avslöja att vi faktiskt kommer att dubbla antalet flaskor rosévin i år, avslöjar hon.

Program Wine Harvest Festival 7-8 September 2018

7 september

Druvorna kommer!

7-8 september

Winevolution (vinprovning) – vinprovning från druva till flaska. (arrangeras löpande)

Guidad tur i vineriet – titta in bakom kulisserna och upplev ett vineri i full aktivitet. (arrangeras löpande)

Trampa druvor – känn druvsaften sippra mellan tårna

Läs mer om The Winery Hotel på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.