Spritmuseums brygga öppnar i ny form och design - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Spritmuseums brygga öppnar i ny form och design

Spritmuseums brygga öppnar i ny form och design

Mat & dryck Den 18 maj, lagom till sommarens första värmande vindar, öppnar Spritmuseums nya brygga i Wasahamnen. Här är fokus på svenskproducerat och det kommer erbjudas högkvalitativa drycker, allt från öl från mikrobryggerier till whisky och hemgjord tonic. Bryggan får dessutom en ny form och design av konstnären Karl Grandin och designern Kristoffer Sundin.

30 april 2018, uppdaterad: 30 april 2018

Whisky från Gotland, gin från Södra Sandby, cider från Brännland, öl från Södermalm och kombucha från Djurgården. I sommar gör Spritmuseum en unik satsning på drycker från hela Sverige på sin brygga.

- Vi vill samla det som händer i Dryckessverige idag, säger Ingrid Leffler, museichef på Spritmuseum. Vi har bjudit in ett 50-tal producenter från hela Sverige för att visa den mångfald som finns i landet. Vad vi vet så är vi ensamma om denna inriktning. Ett extra plus är samarbetet med konstnären Karl Grandin, en av grundarna till Omnipollo, och designern Kristoffer Sundin. 

Petter Nilsson och hans team bjuder på en spännande sommarmeny. Det serveras säsongspräglad mat från närliggande producenter vilka, precis som restaurangen, värnar om miljö och sunda förhållanden. Mindre och större passande rätter, från sill till inspirerad mjukglass.

Gästspel
Under de ljusa sommarmånaderna kommer svenska dryckesproducenter vara på plats och berätta om sina drycker. Restaurangen kommer även bjuda in kockkollegor från hela världen till spännande gästspel. All information inför gästspelen kommer finnas på Spritmuseum.se och Spritmuseums Facebook.

Design Årets Brygga – 2018
Varje år kommer en ny kreatör bjudas in för att sätta sin prägel och uttryck på bryggan och först ut är Karl Grandin. Hans verk är eklektiska, ofta handmålade och färgglada. Till årets brygga målar han bordsskivor och barfront, samt formger menyer och glasunderlägg. I slutet av säsongen kommer delar av utsmyckningen auktioneras ut.

Kristoffer Sundin, designer inom fältet för möbeldesign, inredningsarkitektur och offentliga utsmyckningar, har fått uppdraget att designa möbler och en ny grundstruktur för bryggan. Med simpel elegans och effektivitet som prioritet skapar Sundin en ny bar, nya bord och stolar. Det kommer bli 70 sittplatser och 20 ståplatser.

Öppettider
Uteserveringarna öppnar den 18 maj och hålls öppna in i september. Bryggan är öppen alla dagar i veckan, lunch serveras från kl 12 och diverse smått och gott serveras fram till sen kväll. Bersån öppnar för lunch kl 11.30. Kvällsrestaurangen flyttar ut till bersån den 16 juni. Båda uteserveringar är väderstyrda men hålls öppet så gott det går i det svenska sommarvädret, vid regn flyttar de in.

Möten på Spritmuseum

På Spritmuseum finns ett av Stockholms vackraste mötesrum med utsikt över Söders höjder och Kastellholmen. Rummet är möblerat med exklusiva och mycket bekväma, skinnstolar och modern teknik finns på plats. Kombinera med alltifrån en visning av aktuella utställningar till exklusiva dryckesprovningar eller varför inte kombinera en visning med provsmakning av drycker från några spännande svenska producenter. Läs mer och boka på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.