Sundbyholms Slott och Mont-Ferrant i samarbete - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Sundbyholms Slott och Mont-Ferrant i samarbete

Sundbyholms Slott och Mont-Ferrant i samarbete

Mat & dryck Sundbyholms Slott och Mont-Ferrant, Spaniens äldsta cava-producent, har inlett samarbete för att tillverka Sundbyholm Mont Ferrant Brut Nature ECO. Två företags gedigna historia sammanfogas i en vacker flaska som pryds av prins Eugens målning från 1893.

7 februari 2019,

Sundbyholms Slott är miljömärkt med Svanen och därför blev det extra lyckat att blindtestet som gjordes på plats hos Mont-Ferrant i Katalonien av Sundbyholms Slotts sommelier Maria Thorsén tillsammans med tre av hennes arbetskollegor föll på ett helt ekologiskt mousserande vin. Sundbyholm Mont Ferrant Brut Nature ECO är producerad på en blandning av tre druvor - xarel-lo, macabeo och parellada. Den har lagrats i upp till 15 månader (grundkravet ligger på 9 månader). Det mousserande vinet är en brut nature, vilket innebär att den ligger helt rätt i tiden utan onödiga sockertillsatser samtidigt som den har en syra som ej är alltför hög utan mer ligger i normalfältet. I smaken är den fruktig med en ton av brödaktighet.

Om Mont-Ferrant

Mont-Ferrant är den äldsta cava-producenten i Spanien. I över 150 år har Mont-Ferrant framställt kvalitetsmousserande viner. Man följer strikt traditionella metoder som resulterar i viner med hög syra med exceptionell förmåga att lägga sig och en karaktär som är svår att glömma.

Mont-Ferrant grundades 1865 av Agustí Vilaret, som hade blivit förmögen av sin vistelse i Sydamerika. Det var vanligt under den perioden för spanjorer att åka till Amerika för att försöka skapa en förmögenhet. Agustí Vilaret kom tillbaka till Blanes när han var 45 år. "L'Amercano of Blanes" var smeknamnet till grundaren av Mont-Ferrant; alla i staden kände till honom under det här namnet. Han köpte Mas Ferrant med avsikt att producera mousserande vin enligt traditionell metod (även känd som Champagnemetoden) och satte genast igång med att plantera vinstockar, bygga en ny källare och förvärva nödvändiga färdigheter för att skapa den första Mont-Ferrant.

Sedan den första tiden, när inte ens den andra jäsningen i flaskan kunde garanteras, fram till idag, har berättelsen om Mont-Ferrant varit en som firar uthållighet i strävan efter perfektion. Idag är alla på Mont-Ferrant stolta över att skapa de fantastiska vinerna som Agustí drömde om att göra.

Om Sundbyholms Slott

Sundbyholms Slott bedriver hotell- och restaurangverksamhet vid Mälarens södra strand en mil norr om Eskilstuna, cirka en timme från Stockholm. Företaget inriktar sig på konferens- och mötesmarknaden, weekend- och privatgäster samt festvånings- och à la carte gäster. Anläggningen består av 109 hotellrum, 233 bäddar, samt ett flertal konferens- och bankettsalar i moderna och historiska byggnader.

Slottsbyggnaden uppfördes 1639 till 1648 av Carl Carlsson Gyllenhielm, son på sidolinjen till Karl IX och sonson till Gustav Vasa. Sommaren 1893, när prins Eugen gästade fru Hammarhielm i den intilliggande Herrgården, målade han sitt verk "Det Gamla Slottet". Detta verk har fått pryda många svenska hälsningstelegram genom åren och nu för första gången en flaska med en ekologiskt producerad cava.

Privatimport via Systembolaget

Beställningar av Sundbyholm Mont Ferrant Brut ECO görs inledningsvis genom Systembolagets privatimport via leverantören Edrington. För att beställa produkten måste man först skapa ett konto på Systembolagets sida online för att sedan gå in på en annan av Systembolagets sidor online för att göra själva beställningen. Priset vid privatimport är 109:- kronor per flaska inklusive moms. Minsta antal vid beställning är 6 flaskor (1 kartong).

Läs mer om Sundbyholms Slott och om slottets fina konferensmöjligheter på Konferensguide.se. Här erbjuder vi även kostnadsfri bokningshjälp!
Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.