Villa Sjötorp får internationell utmärkelse - | Konferensvärlden
Ellika Mogenfelt, ägare Villa Sjötorp.
Mötesnytt > Villa Sjötorp får internationell utmärkelse

Villa Sjötorp får internationell utmärkelse

Prisbelönta Hotell Villa Sjötorp på Lyckorna utanför Ljungskile har tilldelats den internationella utmärkelsen Historic Hotel Gourmet Award 2017. Utmärkelsen är resultatet av en stor europeisk omröstning bland hotellgäster och delades ut vid en stor galamiddag på den grekiska ön Santorini.

28 oktober 2016, uppdaterad: 28 oktober 2016

– Jag hoppas och tror att alla duktiga medarbetare på Villa Sjötorp, som arbetat här under dryga 20 år, känner sig delaktiga i den här utmärkelsen som tilldelades oss här på magiskt vackra Santorini, säger Ellika Mogenfelt, ägare av Villa Sjötorp.

Ellika menar att det är fantastiskt att vinna detta pris, i konkurrens av så många fantastiska hotell över hela Europa, det både sporrar och stärker i ambitionen om att kunna erbjuda sina besökare en kulinarisk och minnesvärd upplevelse i en miljö som bara finns på Lyckorna.

Villa Sjötorp byggdes 1901 som sommarbostad åt Ellika Mogenfelts morfars far, bruksägare Emil Haeger på Lilla Edets pappersbruk. Han ritade själv villan och lät tillverka delarna av norrländskt kärnvirke på pappersbruket. Därefter fraktades delarna på pråmar via Göteborg till Lyckorna där den magnifika villan snabbt kunde uppföras som förmodligen ett av Sveriges första prefabricerade hus. 

Efter att ha varit ur familjens ägo under några årtionden fick Ellika den 2 maj 1995 möjlighet att förvärva Villa Sjötorp och förverkliga sin vision om att starta ett hotell och restaurang med höga ambitioner i köket. I dag är Villa Sjötorp ett 4-stjärnigt hotell med en mycket välrenommerad restaurang och tydlig policy vad gäller råvarans ursprung ur ett hållbart perspektiv.

– Min strävan under min tid som krögare har allt sedan 1995 varit att lyfta den ekologiska och närproducerade råvaran. Att vi nu lever i en tid då detta, inte minst ur hållbarhetsperspektiv, uppmärksammas ser jag som ett bevis på att vi på Villa Sjötorp tidigt varit i framkant, säger Ellika Mogenfelt.

I White Guide 2016, Nordens ledande guidesystem för restauranger och caféer, tilldelas Villa Sjötorp 70 poäng, vilket är ett av de högsta betygen som tilldelats en restaurang i Bohuslän.

Läs mer om Villa Sjötorp på Konferensguiden.se och få kostnadsfri bokningshjälp med din konferens, kickoff eller event.

 Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.