Jimmi Eriksson är Årets Kock 2016
Prisbelönta Idag avgjordes det - Jimmi Eriksson är Årets Kock 2016 och därmed svensk mästare i professionell matlagning.
11 februari 2016,
 
      Jimmi Eriksson var den av finalisterna som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen idag, att på fem timmar tillaga två varmrätter. Huvudråvaran i tävlingsrätt 1 var odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba. Tävlingsrätt 2 bestod av rådjurssadel från sydöstra Sverige. Den färdiga rätten på tallrik skulle bestå av minst 50 procent grönsaker. 
 
 Vid prisceremonin på Annexet i Stockholm idag fick Jimmi Eriksson ta emot mejerimedaljen i guld av H.K.H. Prins Carl Philip i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Hanna Halpern VD Årets Kock och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande.
 
 Jimmi Eriksson jobbar idag på Lilla Ego. 
 
 Juryns motivering lyder:
Med rötterna i den svenska traditionen men i ett nutida utförande. 
 
Mejerimedaljen i silver gick till Johan Backeus, Aveqia och i brons till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.
Se alla inom temat här
 
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
   
    
  






