En naturlig mötesplats - | Konferensvärlden
Tylebäck
Tylebäck
Tylebäck
Tylebäck
Reportage > En naturlig mötesplats

En naturlig mötesplats

Konferenspärlor På Tylebäck Hotell & Konferens väntar en högklassig omgivning för det aktiva mötet. Med havet som närmaste granne och strandskogen utanför dörren kan man varva naturskön vandring och intensiv träning på en anläggning som ligger i framkant när det gäller hållbarhet och miljö.

Text: Mia Wibacke Bornberger

11 maj 2020,

Paradisiska havsbad och guldgul sand mellan tårna. Soldyrkare har länge haft Halmstads stolthet Tylösand som en uppfriskande favorit och mitt i idyllen, inbäddat bland knotiga tallar några hundra meter från stranden, ligger Tylebäck Hotell & Konferens, en anläggning som utgår från det stärkande och som använder sig av den vidsträckta naturen så långt det är möjligt. 

Det geografiska läget mitt emellan Göteborg och Malmö gör det enkelt för konferensgäster i hela södra Sverige att ta sig till denna pärla, som med sina 80 000 kvadratmeter naturpark garanterat fyller på ditt förråd av energi och hjälper gruppen att skapa bättre idéer, nå högre mål eller bara vara – hela året om. Området har länge använts för kurs- och lägerverksamhet och nästa år kan Tylebäck Hotell & Konferens, som är prisbelönt för sin nordiska design och sina finstämda färger, fira 20 år som anläggning.

På området hittar man tio moderna konferenslokaler, från mindre rum för fyra–fem personer till den största salen som rymmer 150 i biosittning. Det finns 70 rum för övernattning fördelade i stugor, parhus och huvudbyggnad samt fristående hotellhus med möjlighet till självhushåll.

Golf och vandringsleder

Det havsnära läget bjuder på underbar natur i form av sandstränder, klippor och strandskog. Den nära två mil långa och populära vandringsleden Prins Bertils stig passerar direkt utanför dörren och närmaste granne heter Halmstad Golfklubb med sina två fina 18-hålsbanor. I linje med den aktivitetsbaserade inriktningen har hotellet byggt ut sitt gym, som numera huserar i en egen byggnad, samtidigt som satsningen på till exempel löparhelger fortsätter.

Green Key miljöcertifiering

Anläggningen har länge legat i framkant när det gäller hållbarhet och miljö och var väl förberett när man ansökte och blev certifierat enligt den internationella miljömärkningen Green Key. Certifikatet betyder att en anläggning arbetar aktivt för att minimera sin miljöpåverkan.

Planen är att även framöver ta till fler åtgärder än vad certifieringen egentligen kräver, att ytterligare höja ribban och på så sätt kunna vara med i arbetet för en hållbar värld. Borta är till exempel allt flaskvatten till förmån för naturligt och gott kranvatten, med eller utan bubblor. Lokala råvaror, framför allt när det gäller kött, är en självklarhet och tillsammans med det lokala Strandlida Bryggeri har man utvecklat en egen lager, Tylebäck Reko, som till viss del bryggs på brödrester från hotellets frukost.

Vidare finns laddstolpar för elbilar och hotellet engagerar gärna sina gäster i miljöarbetet genom att på ett medvetet men diskret sätt informera om vad man tillsammans kan göra för en hållbar miljö och framtid.

Konstutställning i vacker miljö

Tylebäck är numera också känt för sina konstutställningar, som pågått sedan några år tillbaka, där lyfter och hyllar man lokala halländska konstnärer och fotografer. Konsten ger liv och rörelse och skänker både glädje och gemenskap till dess besökare. Den nu aktuella utställningen ”Tylebäck 90 år – från lägerstuga till hotell” blickar bakåt och uppmärksammar Tylebäckområdets historia och pågår under hela sommarhalvåret.

TYLEBÄCK HOTELL & KONFERENS

Tylebäck Hotell & Konferens har 70 twinrum, samtliga med egen balkong eller uteplats. Anläggningen är Green Key-certifierad och kan med sina nio moderna konferenslokaler och ytterligare tio grupprum husera allt från mindre möten till större mässor. Här finns ett modernt fullt utrustat gym med allt från fria vikter och kettlebells till löpband, crosstrainers och cyklar, samt relaxavdelning med bubbelpool utomhus, massagestol och bastu.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.