En välkomponerad vandring i Höör - | Konferensvärlden
Höörs Gästgifwaregård
Höörs Gästgifwaregård
Höörs Gästgifwaregård
Höörs Gästgifwaregård
Reportage > En välkomponerad vandring i Höör

En välkomponerad vandring i Höör

Mat & dryck Det lilla samhället Höör ligger bokstavligen mitt i den skånska myllan. Med sina många vandringsleder är området också ett nav för friluftslivet, något som Höörs Gästgifwaregård anammat till fullo.

Text: Mia Bornberger

16 mars 2018,

Höörs kommun ståtar gärna med att vara Skånes geografiska mittpunkt, och det är lätt att förstå varför. Läget är magnifikt och avstånden korta. Närliggande städer som Lund och Malmö finns på bekvämt avstånd med Pågatågen, som utgör stommen i det skånska pendelnätet. Där bebyggelsen slutar breder naturen ut sig med åkrar, dungar och skog. I norr finner man Linderödsåsen, som sträcker sig hela vägen till Hanöbukten, i söder finns populära Ringsjön och i väster det omtyckta strövområdet Frostavallen, där man också hittar Skånes Djurpark.

Anrika Höörs Gästgifwaregård, vars långa gula putsade fasad vetter mot byns pittoreskt kullerstensklädda Gamla Torg, är ett av Skånes ännu levande gästgiverier. Här sitter månghundraårig historia i väggarna. Fastigheten finns omnämnd i skrift redan 1658 och det är belagt att krigarkungen Karl XII besökte gården runt 1710. Många av gårdens tidigare krögare har varit kvinnor och den historiska finessen återfinns i konferensrummen, som bär namn som Johanna Schönberg, Kierstina Jönsdotter och Hedda Åberg.

Matupplevelser för alla

Här på ”Gästis” står helhetsupplevelsen i centrum med mat, konferens och äventyr. Utbudet av aktiviteter är gediget, det arrangeras allt från lerduveskytte och vinprovning till yoga. En nyhet för i år är gårdens inspirerande smakvandringar, vilka passar ypperligt för både konferensgäster och privata sällskap. Säsongen för vandringarna sträcker sig mellan april och september när vädret är som mest behagligt.

– Vi kan lova smakrika upplevelser ute i naturen. Under vandringen, som är på mellan en och fem timmar, stannar man vid små stationer där det bjuds på varor från lokala producenter som vi gärna lyfter fram och visar upp. Det kan vara ost, honung, äppelmust, kaffe och naturligtvis serverar vi vår traditionella ”äggakaga”, säger Emma Nyhlén, marknadsansvarig på Gästgifwaregården, på sin härligt breda skånska.

Är man en mindre konferensgrupp och vill reta aptiten ytterligare kan man laga sin egen måltid tillsammans med hotellets kock. Eller besöka gästgiveriets egen ”British pub” som anordnar quiz-kvällar och uppskattade ölprovningar, vid vilka traktens lokala bryggerier självklart finns representerade. Här finns också en stor monitor med ett digert utbud av sportsändningar.

– Och vill man träna så gör man det som hotellgäst gratis på Friskis & Svettis här intill, eller ute i naturen, där man kan köra mountainbike, paddla kanot, fiska och spela golf, berättar Emma Nyhlén.

Ombonad känsla

Interiörmässigt ståtar Höörs Gästgifwaregård med smakfulla ekgolv, synliga takbjälkar, romantiska tapeter och vackra möbler. I samband med en genomgripande renovering som gjordes för cirka ett år sedan togs många av de äldre möblerna tillvara och fick nytt liv. Man var då noga med att bevara hantverket och det genuina är något som präglar hela anläggningen.

Nyligen färdigställdes också 16 stora dubbelrum i annexet, en gammal tillbyggnad, och under året kommer även en ny spaanläggning stå klar i form av ett stort orangeri med behandlingsrum, ute- och innepool, ångbastu och öppen spis. Det totala antalet rum efter tillbyggnaden är 29.

–  Den ombonade hemmakänslan är uppskattad bland våra gäster, som ogärna åker härifrån. Det ser jag som ett mycket gott betyg, säger Emma Nyhlén.

Höörs Gästgifwaregård

Höörs Gästgifwaregård erbjuder möjligheter till konferens för både stora som små företag. Här finns fräscha möteslokaler med plats för upp till 100 personer i biosittning eller totalt upp till 150 konferensdeltagare fördelade i fem konferensrum. Här hålls också företagsfester, bröllop och jubileumskalas. Gården drivs sedan 2015 av Lars-Göran Håkansson genom Stockforsa Invest.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.