Hällsnäs hyllar helheten - | Konferensvärlden
Hällsnäs Hotell & Konferens
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs Hotell & Konferens
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs Hotell & Konferens
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs Hotell & Konferens
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs Hotell & Konferens
Krister Dahl
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs Hotell & Konferens
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs Hotell & Konferens
Foto: Robin Elmgren
Reportage > Hällsnäs hyllar helheten

Hällsnäs hyllar helheten

Konferenspärlor Maten har alltid stått i centrum på Hällsnäs Hotell & Konferens och med ny köksmästare och ett unikt samarbete med Mackmyra Whisky lyfter man smak- och helhetsupplevelsen till något som även den mest kräsne kommer uppskatta. Dessutom har herrgården genomgått en total omdaning och är nu i absolut toppskick.

Mia Bornberger

22 november 2018,

Med tanken att bevara och förhöja herrgårdsbyggnadens ursprungliga utseende från 1906 bestämde sig Hällsnäs ägare för att bygga om och bygga ut. I dag, efter en tre år lång totalrenovering har man nått sitt mål.

– Vi har gjort allt för att vårda det storslagna herrgårdsarvet och bland annat låtit tillverka tidsenliga tapeter, bröstpanel och andra detaljer för att få det så autentiskt som möjligt. Dessutom har vi byggt ut med 1 400 kvadratmeter matsal för 220 gäster, ett toppmodernt kök samt en matlagningsateljé och härlig vinkällare som är one of a kind, säger Hällsnäs vd Krister Dahl.

Omgörningen har även medfört att Hällsnäs ligger i framkant ur miljö- och klimathänseende. Anläggningen är Svanenmärkt, självförsörjande på vatten och använder endast grön el. Nyligen installerades också laddstationer för elbilar.

Nytänkande i köket

Hällsnäs ligger bara 20 minuter från centrala Göteborg, nära men med långt borta-känsla. Det sjönära läget är sagolikt och en trivsam innergård ryms mellan de två restaurangdelarna. Terrassens vackra glasräcken ger en infinitykänsla och nedanför byggnaden breder vigselplatsen ut sig vid strandkanten.

I den förstklassiga restaurangen, som också är öppen för allmänheten, serveras välsmakande luncher, härliga söndagsbruncher och à la carte på kvällar och helger. Både den nya vd:n Krister Dahl och köksmästaren Niklas Eriksson har ett förflutet i kocklandslaget och tillsammans höjer de smakupplevelsen till toppklass. Maten är inriktad mot vällagad traditionell husmanskost med lokala råvaror efter säsong. På lunchmenyn lockar delikatesser som sotad gös med skaldjurssås och rostad sellerikräm och friterad fetaost med rostad aubergine, tomat och livragu.

Hög ambition med Mackmyra

Inte mindre än fyra kunniga sommelierer borgar för att smakupplevelsen fulländas med rätt sorts drycker och exklusiva dryckesprovningar. Från och med i vår blir Hällsnäs också bas i västra Sverige för whiskytillverkaren Mackmyra. I ett unikt samarbete uppförs i skrivande stund ett specialdesignat hus med 300 kundägda whiskyfat på gården.

– Byggnaden kommer stå klar lagom till att julborden börjar serveras, med inflyttning och premiär för Mackmyra under våren. Då kan man alltså konferera i whiskylagret och kombinera med enastående provningar, berättar Krister Dahl.

Utmana gruppen med paddle

Hällsnäs är en plats för givande möten och rekreation där både kroppen och själen kan få sitt.

Anläggningen samarbetar med bland andra Chalmers Golfklubb och Pixbo Tennis och bistår med transport till både golf- och tennisbanor. Det går också att boka greenfeetider direkt i receptionen och utrustning, som till exempel racket för padeltennis, finns att låna. Vill man hellre svettas på plats kan man nyttja det nyrenoverade gymmet, där stora panoramafönster ger en hänförande utsikt över Landvettersjön. Utöver detta finns åtta utomhusstationer för pulshöjande cirkelträning.

Hällsnäs Hotell & Konferens

Hällsnäs har 38 rum med totalt 68 bäddar och ett tiotal moderna och luftiga mötes- och konferenslokaler med plats för den lilla gruppen till sällskap på upp till drygt 200 deltagare. Anläggningen är Svanenmärkt och certifierad enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.