Konferenspärla med oändlig havsutsikt - | Konferensvärlden
Hotel Svea
Hotel Svea
Hotel Svea
Reportage > Konferenspärla med oändlig havsutsikt

Konferenspärla med oändlig havsutsikt

Mat & dryck Hotel Svea ligger alldeles vid havet mitt i pittoreska Simrishamn. Här finns allt vad Österlen kan bjuda på av underbara vandringar längs havet, ett myllrande konstnärsliv och mysig shopping. En plats där konferensen blir både rolig och avkopplande.

Text: Helena Wikström

27 oktober 2020,

Idag kan Hotel Svea erbjuda sina konfererande gäster helt nyrenoverade lokaler i en separat byggnad invid det stora hotellet. Lokalerna är utrustade med den absolut senaste tekniken, bland annat 55 tums tv-skärmar.

– Att konferensdeltagarna sitter i en egen byggnad, dit de även kan få maten serverad, gör att vi kan erbjuda ett säkert konfererande, förklarar Annica Ahl, hotellchef på Hotel Svea.

Konferenslokalerna består av 4 mindre grupprum som rymmer 8–10 personer, och en stor lokal som rymmer 100 personer. En lokal som idag kan bli ett säkert och luftigt möte för 50 personer.

Menyer med hösttema

Hotel Svea har en egen restaurang, Piraten, uppkallad efter den skånska författaren Fritiof Nilsson Piraten. Restaurangen, som är mycket uppskattad med utsikt över hamnens små fiskebåtar, erbjuder nu till hösten helt nya menyer – en för varje månad baserad på höstens kännetecken och månadens råvaror.

– Vi har också alltid både ett veganskt och ett vegetariskt alternativ och nu när vi möblerat om och skapat stort utrymme mellan borden kan vi välkomna ungefär 80 personer, berättar Annica.

Unika samarbeten

Hotellet tillhandahåller både ett säkert konfererande och har ett stort samarbete med andra lokala aktörer.

– Vinprovningar med besök från en lokal vinproducent, Skepparps vingård, är en väldigt populär aktivitet. Skepparps kommer hit och man får prova deras viner, viner som vi även säljer här, berättar Annica Ahl.

Alldeles i närheten av hotellet ligger också ett av Nordens största vinerier, Nordic Sea Winery, som erbjuder både guidade turer och middagar.

Hotel Svea har även satt ihop ett shoppingpaket där de i samarbete med lokala aktörer skapat en rundtur till unika gårdsbutiker. Här får man bland annat besöka den rikskända tv-profilen och floristen Karl Fredrik i Eklaholms underbara butik.

Vandra och cykla

Vill man hellre stanna vid hotellet så finns en nybyggd inglasad trädgårdsbar att koppla av i. En omtyckt plats för eftermiddagskaffet med underbar utsikt över Stenshuvud nationalpark och det öppna havet.

– Baren rymmer ca 30 personer och är också möjlig att boka som konferenslokal eller som en plats för kvällsminglet, säger Annica.

Dessutom finns möjlighet till vandringar på den vackra Skåneleden, där hotellet hjälper till med kartor och tipsar om lämpliga sträckor. Cyklar finns för uthyrning och man gör i ordning picknickkorgar till gästernas dagsutflykter.

Hotel Svea

På Hotel Svea finns 107 hotellbäddar och toppmoderna nyrenoverade konferenslokaler. Hotellet har en egen restaurang som serverar säsongsbaserade menyer och kan erbjuda unika aktiviteter i samarbete med lokala aktörer.


Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.