Konferera i London, Paris eller Rom – på Södermalm - | Konferensvärlden
NOFO Hotel
NOFO Hotel
NOFO Hotel
NOFO Hotel
NOFO Hotel
NOFO Hotel
Reportage > Konferera i London, Paris eller Rom – på Södermalm

Konferera i London, Paris eller Rom – på Södermalm

Mat & dryck NOFO Hotel & Wine bar är ett familjeägt boutique-hotell som ligger på Södermalm i Stockholm, närmare bestämt: North of Folkungagatan. Ett elektriskt hotell i en livfull del av staden – som upplagt för en färgsprakande konferens där allt kan hända.

Text: Helena Wikström

22 december 2022,

På NOFO möts ägarnas två passioner – design och resor – och skapar tillsammans en lustfylld och spännande helhet. Att kliva in i ett rum på NOFO är att göra en resa till klassiska storstäder som New York, Paris, Rom och London där inget av de 109 hotellrummen är det andra likt.

– Här finns verkligen allting! I Pariskorridoren möter du rum designade efter La Belle Epoque med massor av romantik och extravagans, säger Linnea Tammemägi, Event Manager.

Här finns rum inspirerade av 1930-talets strama skandinaviska design, rum med klassisk New York lyx och rum inredda med vintage industristil – rostig metall, läder och tunga trädetaljer.

– Här kan du bo 109 gånger och varje gång få en ny upplevelse!, säger Linnea med ett skratt.

De 109 rummen är fördelade på två sviter, två juniorsviter, sex executive rooms med separata vardagsrum och sovrum, och resten är enkel eller dubbelrum. Det är inte bara hotellrummen som bär spår av stora städer, det är en genomgående tanke på hela hotellet som inkluderar alla rum och miljöer och som det tagit åtta år av noggrann och varsam renovering för att nå fram till.

– Eftersom huset har den högsta K-märkningen så var det mycket att ta hänsyn till under renoveringen, förklarar Linnea.

Om det första benet i NOFOs verksamhet är hotellet, så är det andra benet deras vinbar. I den Italieninspirerade vinbaren ligger givetvis fokuset på noggrant utvalda viner, men man serverar också en uppsjö mellanrätter som man gärna får dela på med sitt sällskap.

När man ska konferera på NOFO så finns det tre olika lokaler att välja mellan. Club NOFO är en riktig multilokal – här kan du ha din konferens, den kan bli ett chambre separée eller en plats för en minikonsert. Lokalen rymmer 36 sittande matgäster eller 22 personer i skolsittning.

– En trappa ner ligger The Vault, som är vår vinkällare. Här kan man samla en grupp på upp till tio personer för en konferens eller ha en Dinner in The Vault, berättar Linnea.

Dinner in The Vault innebär att det rustika träbordet dukas upp med allsköns italienska förrätter som ostar, chark och snacks, sedan kommer tre olika pastarätter serverade i kopparkastruller, och som topp på hela upplevelsen har du fri tillgång till vinkällaren. En riktig italiensk hemmamiddag!

Le Salon, den tredje lokalen för din konferens ligger i Parisavdelningen en trappa upp. Här hittar du en ypperlig mingellokal för konferensdrinken innan middagen eller för eventbolagets releasefest.

– Eftersom den ligger intill ett av våra executive rum så kan vi även öppna upp till det, och därmed få en stor yta med tillgång till både vardagsrum och egen toalett, förklarar Linnea.

NOFO Hotel & Winebar har en stor innergård, The Courtyard, som man kan använda mellan maj och september för utomhusevenemang. Här har vinbaren sin naturliga förlängning men det finns plats för företagsevent, större vinprovningar eller musikspelningar. Gården rymmer 60 sittande personer och cirka 100 personer i mingel.

Givetvis finns det en restaurang på hotellet med spännande menyer som kontinuerligt förändras.

– Genom att huset är så gammalt så är vår restaurang indelad i flera olika rum, och blir på det sättet väldigt mysig och intim. Även dessa rum är helt olika sinsemellan, förklarar Linnea.

Fakta:
NOFO Hotel & Wine bar ligger mitt på Södermalm i Stockholm. Här hittar du 109 unikt inredda rum inspirerade av klassiska storstäder. Rummen finns i flera olika klasser från Executive rooms till enkelrum. Tre spännande konferenslokaler och en stor innergård för möten och konferenser står till buds och i vinbaren kan du njuta av utvalda viner, öl från lokala bryggerier och moderna cocktails.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.