Kreativa event i Göteborgs hamn - | Konferensvärlden
Kajskjul 8
Kajskjul 8
Kajskjul 8
Reportage > Kreativa event i Göteborgs hamn

Kreativa event i Göteborgs hamn

Stora möten På utsidan – ett av flera historiska hus utefter hamnpromenaden i Göteborg. På insidan – en flexibel arena för kreativa events med ett stort engagemang för gäster och deras önskemål.

18 oktober 2017, uppdaterad: 9 november 2017

Frågar man våra gäster är deras bestående intryck av huset orden ”passion och personlighet”.

– Och det är precis så som Kajskjul 8 vill uppfattas. Och det är just den emotionella riktningen som vi pekade ut för ett par år sedan när vi påbörjade vårt omfattande varumärkesarbete, förklarar VD Ulrika Kvarnhult.

Kajskjul 8 ligger bokstavligen talat på kajkanten, mitt i Göteborg. Vart man än vänder blicken ser man en del av sådant som man förknippar med staden, som barken Viking och Göteborgsoperan.

Huset byggdes 1885 som ett kajskjul för omlastning. På den tiden var Göteborgs hamn ett betydelsefullt nav för export och import. Här lastade man av siden, kryddor och te från Asien och lastade på svenska exportvaror som trä och malm.

Upprustning till friidrotts-VM

Huset föll i glömska och under flera år var det en uppläggningsplats för båtar. I samband med VM i friidrott 1995 rustade man dock upp lokalerna och förvandlade det till en nöjesplats för shower och events. Under några år var den allmänna bilden av Kajskjul 8 en festlokal vid stora evenemang, men på kort tid har uppfattningen förändrats radikalt.

– Efter en rad framgångsrika events och shower har våra kunder och gäster fått en helt annan bild av oss, men vi jobbar fortfarande på bilden som finns i människors medvetande, berättar Ulrika Kvarnhult.

Arbetet är en långsiktig varumärkesresa där man jobbat hårt för att företagets vision ska stämma överens med hur kunderna uppfattar Kajskjul 8.

– Det handlar om att säkerställa våra leveranser, att ständigt överträffa förväntningar, att leverera upplevelser för våra kunder. Idag tycker jag att vi har nått dit, mycket tack vare ett handplockat team som arbetar tillsammans. Det finns en passion hos våra medarbetare som jag älskar, en passion för att utveckla vårt erbjudande och överraska. Det är så vi skapar värden för våra kunder och gäster. Vi ska medverka till att våra kunder uppnår sina målsättningar. De ska känna sig trygga och kunna koppla av. Smidigt, enkelt och transparens är viktiga ord för oss, konstaterar Ulrika.

Historisk lokal som öppnar upp mot samtiden

Huset präglas av dess historia, men samtidigt är det en öppen och samtida atmosfär.

– Vi låter inte byggnaden och platsen begränsa våra idéer, förklarar Erik Centerwall som är husets Event Manager. Vi tänker fritt och lyssnar på vad våra kunder vill uppnå. Vi resonerar kring vad deras gäster ska känna, göra och tycka. Utifrån dessa tankar bygger vi upp ett tänkbart scenario.

Lokalen passar utmärkt för grupper från 100 till 900 personer och här kan man skapa en unik miljö utifrån varje event. Den kan bli varm och intim, eller ljus och fräsch. Under sommaren öppnar vi dessutom upp sin 70 meter långa sommarveranda.

– Vi slår upp de stora portarna mot hamnen och släpper in ljuset, dofterna, vindarna. Eftersom vi också är en showarena har vi ett omfattande kontaktnät av artister, talare, inspiratörer och konferencierer som vi kan engagera till event, förklarar Erik Centerwall.

Flexibelt och kreativt kök

Tankarna om det skräddarsydda återkommer hela tiden. Det gäller även menyn som skapas utifrån de upplevelser kunderna vill skapa, klassiskt eller modernt, lokalt eller internationellt. Köket arbetar i största möjliga mån med ekologiska och lokalproducerade råvaror och ingredienser.

– Finns inte det vi behöver i omgivningen väljer vi från platser där de är som bäst. Jag har den största respekt för köket som har vässat sin flexibilitet och effektivitet och vi är väldigt bra på att komponera och servera varm mat till stora sällskap som kommer ut på borden samtidigt. Det krävs verkligen när vi kan ha upp till 900 gäster, avslutar Ulrika Kvarnhult med ett leende.

Fakta:

Kajskjul 8 erbjuder eventlösningar för alla sorters sällskap. För större grupper på 100–900 gäster erbjuder Kajskjul 8 egna lokaler en öppen planlösning på hela 800 kvadratmeter, som går att utnyttjas på många olika sätt. För 10–60 gäster finns Maritimans fartyg som ligger förankrade vid Packhuskajen precis intill Kajskjul 8. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.