Nya vindar blåser på Bergabo - | Konferensvärlden
Fredrik Gustafsson, ny köksmästare
Bergabo
Reportage > Nya vindar blåser på Bergabo

Nya vindar blåser på Bergabo

Mat & dryck Tjörns största hotell, vackra Bergabo, arbetar ständigt med att förbättra sitt konferenserbjudande och – i syfte att ytterligare öka kvalitén på sin restaurang – har man nyligen anställt Fredrik Gustafsson som köksmästare.

23 november 2016,

Bergabo uppfördes år 1898 som sommarbostad åt den förmögna häradshövdingen Ossian Rygård, som bodde i Långedrag, men som gärna och ofta tog ångbåten till bryggan nere vid Sundet i Rönnäng på Tjörn. Med 45 minuter från centrala Göteborg, raka vägen ut mot havet, erbjuder hotellet idag både närhet till stan, samtidigt som besökaren kan njuta av lugnet och stillheten vid vattnet.

Bergabo ligger högt uppe på berget med en storslagen utsikt över öar, kobbar och skär. Och för att så långt möjligt smälta in i – och dra nytta av – det fantastiska läget, är hotellet inrett i ljusa färger och med många och stora fönster.

Mycket fokus har de senaste åren legat på att renovera och förbättra hotellrum och konferenslokaler och nu har turen kommit till Bergabos redan välkända kök.

Inspirerande kök

Här satsar man nu stort på att få skämma bort sina gäster med rätter inspirerade av hav och utvalda efter säsong. I köket huserar sedan slutet av sommaren Fredrik Gustafsson, med lång och gedigen erfarenhet från bland annat Västsvenska Kocklandslaget, Dessertmästarna och restaurang Vatten.

– Bergabo är en otrolig anläggning med så många möjligheter och här har vi fått fria händer att forma restaurangen i enlighet med våra visioner och tankar, berättar han.

Utgångspunkten är att så mycket som möjligt i köket ska utgå från det lokala utbudet och vara närproducerat.

– Vi är ju så lyckligt lottade att ha ett flertal fina odlingar på öarna här runtomkring och vi har nära kontakter med många bönder och därför en god tillgång på säsongsgrönsaker. Och med havet precis utanför köksfönstret ligger naturligtvis ett stort fokus på fisk och skaldjur, förklarar Fredrik
Gustafsson.

Populärt julbord

Just nu pågår förberedelserna för det alltid så uppskattade julbordet för fullt och även här utgår köket från havets läckerheter.

– Vi försöker ständigt tänka på vad vi kan göra som gör oss unika i förhållande till andra julbord och en sak som vi satsar mycket på i år är att göra allt från grunden.

Ett undantag som kanske bekräftar regeln är dock sillen. Med den berömda Sillfabriken på Klädesholmen alldeles nästgårds är naturligtvis sill därifrån ett givet inslag på menyn. Varje år släpper fabriken en ny sorts sill och att årets variant – anchochili och ingefära – kommer att stå på Bergabos julbord är nog ingen vågad gissning…

Fakta Bergabo

Bergabo har totalt 115 bäddar, uppdelade på enkel-, dubbel- och kombirum, samt ett antal lägenheter och vandrarhemsrum och därmed boende i en mängd olika prisklasser. Läs mer om Bergabo på Konferensguiden.se. Här erbjuds du även kostnadsfri bokninghjälp.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.