Siggesta bygger ny by - | Konferensvärlden
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Reportage > Siggesta bygger ny by

Siggesta bygger ny by

Mötestrender Enkelt, tilltalande och hållbart. På lantliga och skärgårdsnära Siggesta Gård står naturen i centrum. Miljön är som gjord för en jordnära vistelse. Ett nytt hotellhus i Siggesta By står klart sedan i somras och gården kan nu erbjuda totalt 58 rum och 140 bäddar.

Text: Mia Bornberger

21 oktober 2022,

Siggesta Gård på Värmdö strax utanför Stockholm är ett populärt utflyktsmål för såväl omkringboende familjer som för företagskonferenser, oavsett om det gäller det lilla intima mötet eller det stora eventet. Här finns tolv konferenslokaler i varierande storlek, där namn som Ryttmästarns, Munken och Smedjan är en blinkning till det historiska arvet, som vad man vet sträcker sig tillbaka till 1300-talet. Den största lokalen, Logen, har inte mindre än 14 meter i tak och rymmer upp till 700 personer. 

Alpackor och egen köksträdgård

På Siggesta lever man nära naturen och hållbarhet är en självklarhet. Gården har både egen brunn och eget reningsverk, och fastigheterna kyls med regnvatten. I den 1 500 kvadratmeter stora köksträdgården odlas de grönsaker som används i det egna köket, men också den humle som det närliggande Värmdö Bryggeri använder vid sin öltillverkning. På gården bor höns, getter, hästar och alpackor. 

– För oss är det viktigt att själ och hjärta finns med i allt vi gör och vi märker att folk slappnar av när de kommer hit. Man lättar på slipsknuten och en del gäster tar till och med av sig skorna när de går runt i anläggningen. Det är en avdramatiserande miljö där det är lätt att känna sig hemma, säger vd:n Susanne Blomberg. 

Gemenskap runt eldstaden

Siggesta Gård erbjuder ett spännande helhetskoncept med aktiviteter för både stora och små. Vandra, meditera, utmana dig själv i skogshinderbanan och äventyrsgolfen eller umgås med hästar och alpackor. På bekvämt gångavstånd finns också en avskild naturstrand med badbrygga och eldstad, där man också kan paddla kanot eller sup.  

– Vi arbetar med teman som hållbara organisationer, hållbar livsstil och hållbar miljö. Konferensen får gärna vara aktiv, med syfte att stimulera både hjärta och hjärna, berättar Susanne Blomberg. 

Ett exempel är odling i egen pallkrage. Gården står för allt material – som pallkragar, jord, gödsel och frön – och företagsgruppen odlar. Man gör en liten ritning över odlingen, bestämmer vad som ska planteras, fyller pallkragen med rätt jordmängd och gödsel, planterar och vattnar. 

Andra aktiviteter på matområdet är «Smaka på Siggesta Deli» och «Outdoor cooking». Att smaka på Siggesta innebär att förrätten vid konferensmiddagen byts ut mot en minimarknad där deltagarna får provsmaka det lokala, det som vuxit upp i köksträdgården och som är förädlat på gården. Vid Outdoor cooking samlas gästerna runt en värmande eldstad och tillreder sedan tillsammans en smakfull trerättersmiddag omgivna av Upplands vackra natur. Vintertid tillreds förrätten utomhus medan varmrätt och dessert lagas inomhus framför brasan.

– Doften och smaken av kanelbullar som gräddats över öppen eld är ljuvlig, en personlig favorit i all sin enkelhet, säger Susanne Blomberg leende.

Se stjärnhimlen genom glastak

För att kunna erbjuda fler gäster möjlighet att övernatta bygger man nu ut och kompletterar med en ny stugby för övernattning och konferens. Området är kulturminnesmärkt så det är mycket att ta hänsyn till och därför byggs de nya husen – Siggesta by – i tidsenlig äldre lantlig stil. Två av husen är redan klara, med plats för möte för upp till 20 personer, och övernattning för 24 personer.

– Siggesta Hotell består av sju fristående hus med samma känsla men med lite olika karaktär. I smedjan finns en svit, i herrgårdsflyglarna kan tolv gäster bo i varje flygel med ett eget utrymme för umgänge, och i laduhusen har rummen gedigna fönster mot skog och mark. Några av husen har glastak där man somnar under stjärnorna och vaknar under en blå himmel – det är magiskt.

Fakta
Siggesta Gård ligger på Värmdö, cirka 40 minuters resa från centrala Stockholm. Här finns tolv konferenslokaler i varierande storlek, där den största har plats för upp till 700 personer. För övernattning finns enkelrum, dubbelrum, familjerum, villa och svit.  Den nya stugbyn har sju hus för övernattning och konferens och sällskapet kan med fördel hyra hela hus med full service. Gården har utöver det ett orangeri med tillhörande köksträdgård, vilken även den är en utmärkt lokal för kreativa möten och workshops.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.