Siggesta Gård tar oss närmare naturen - | Konferensvärlden
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Reportage > Siggesta Gård tar oss närmare naturen

Siggesta Gård tar oss närmare naturen

Hållbarhet & Miljö Enkelt, tilltalande och hållbart. På lantliga och skärgårdsnära Siggesta Gård står naturen i centrum – här är ”ute det nya inne”. Miljön är som gjord för en jordnära vistelse där maten kommer från den egna gården och där aktiviteterna hämtar styrka och inspiration från djur och kringliggande miljö.

22 januari 2024,

På Siggesta Gård finns många byggnader. På en höjd ligger den vackra herrgården inbäddad bland syrener och äppelträd med två tillhörande flyglar med totalt 24 bäddar. Byggnaden har en salong med plats för fika, en lounge på övervåningen och trädgårdsmöbler om man vill fika utomhus. Här hittar du fem vackra konferenslokaler som rymmer 8 till 55 personer. Under 2022 byggde Siggesta Gård ut sin egna lilla by och idag består byn av sex olika byhus där tre av husen även har egna konferenslokaler. Husen är utformade i tidsenlig äldre lantlig stil, personligt och rustikt inredda med fårfällar och vackra grova träbord och rymmer mellan 10 och 18 personer.

– Tre av byhusen passar verkligen den mindre gruppen som vill hålla ihop genom att både bo och konferera tillsammans, berättar Carola Berg, sälj- och bokningschef.

Totalt på Siggesta finns 12 konferenslokaler, där den största lokalen Logen, rustikt inredd med  egen bar, loft och med 14 meters takhöjd, rymmer upp till ca 535 sittande personer. I Orangeriet, den medelhavsinspirerade lokalen med stora glaspartier, fikon, olivträd och ringlande vinrankor, ryms 80 personer i biosittning. Utbudet av sinsemellan så olika konferensmiljöer är unik men trots Siggestas alla hus, herrgården med dess flyglar, de sex byhusen och Munkkällaren, så arbetar man med devisen att ”ute är det nya inne”. Den grundläggande affärsidén för hela Siggestas verksamhet handlar om att ta tillvara på den fantastiska utemiljö som finns runt gården.

– Det är en självklarhet för oss eftersom vi har så otroligt mycket att erbjuda! Vi lever nära naturen och vi arbetar på ett hållbart sätt med alla våra resurser, säger Carola.

Hållbar livsstil, hållbar miljö och en hållbar organisation är de tre ben verksamheten står på och under dessa ben erbjuds unika aktiviteter för gäster att ta del av. Här kan du vara med på en fårvallning eller mata de fantastiska alpackorna. Gruppen kan få odla i sin egen pallkrage och på så sätt delta det hållbara arbetet med att odla och skörda i Siggestas 1500 kvm stora köksträdgård. En köksträdgård som leverade 1 ton mat förra året som hamnade på gästernas tallrikar. Dessutom odlar man humle som det närliggande Värmdö Bryggeri använder för att tillverka Siggestas Alpackaöl.

– Fårvallning stärker teamet, ”tala med hästar” boostar ledarskapet och att odla och skörda tillsammans ger företagen en insikt om värdet av en hållbar organisation, förklarar Carola.

På Siggesta Gård vill man uppmuntra de konfererande grupperna, även då de väljer att sitta inomhus i någon av de vackra lokalerna, att ta små pauser. En liten paus för att till exempel mata alpackorna ger gruppen en värdefull upplevelse som man glad att kunna förmedla.

Eftersom man arbetar aktivt med sin utomhusmiljö har man sedan länge erbjudit glamping med tält i två storlekar. Här finns bastu, badtunnor, outdoor-cooking, vildmarkskurser och lekfull teambuilding utomhus. Nu vill man satsa på att ta naturupplevelsen ännu längre och planerar ett lite tuffare hotellalternativ nere vid stranden – ett vindskyddsarrangemang där man sover utomhus.

– Det här ska bli ett lite tuffare out-door alternativ som vi bygger upp i samarbete med våra naturguider. Allt är inte helt klart än, men det känns så spännande, berättar Carola.

Att konferera på Siggesta är en minnesvärd upplevelse. Den unika miljön gör att man verkligen minns sitt besök – och man vill återvända – för här finns hela tiden något nytt att uppleva.

Fakta:
Siggesta Gård ligger på Värmdö, 40 minuter från centrala Stockholm. Här finns 15 konferenslokaler i varierande storlek och miljöer, 140 bäddar i boutiqueklass förlagda i de olika byggnader som utgör den stora gården. Hållbarhetstänket är centralt och återspeglas i gårdens unika aktiviteter.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.