Clarion Hotel Posts konditor Fredrik Borgskog skapar tårtan till det kungliga bröllopet! - | Konferensvärlden
Patrik Fredriksson och Fredrik Borgskog
Mat och Dryck > Clarion Hotel Posts konditor Fredrik Borgskog skapar tårtan till det kungliga bröllopet!

Clarion Hotel Posts konditor Fredrik Borgskog skapar tårtan till det kungliga bröllopet!

Mat & dryck Det Svenska Konditorlandslaget och branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer har fått det ärofyllda uppdraget från hovet att ansvara för tårtan till prins Carl Philip och den blivande prinsessan Sofias bröllop. Clarion Hotel Posts Fredrik Borgskog kommer att teama upp med kollegorna ur Konditorlandslaget, Mattias Ljungberg och Frida Leijon och vi kan garantera att det kommer att bli en tårta av högsta kungliga klass!

5 juni 2015,

Det är jättekul att ha fått äran att göra det här som faktiskt är en ”once in a liftime opportunity”. Det kommer ju kommer att dröja ett tag till nästa generation i det Svenska Kungahuset gifter sig,säger Fredrik Borgskog med glimten i ögat.

Det Svenska Konditorlandslaget visade med sin sjundeplats i konditor- VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie, att de håller världsklass. De två senaste kungliga bröllopen inom svenska kungafamiljen har bjudit på såväl en 3,3 meter hög tårtdröm som en macaronpyramid. Den förstnämnda, kronprinsessan Victoria och prins Daniels tårta gjordes även den av Sveriges bagare & konditorer. Tårtan är en gåva till bröllopsparet från Sveriges bagare & konditorer.

Tårtan - en väl bevarad hemlighet

Hur bröllopstårtan kommer att se ut och smaka, är en väl bevarad hemlighet fram till den kungliga bröllopsdagen den 13 juni, men den som redan nu har stenkoll på hur den kommer att smaka är Fredrik.

Vi har delat upp oss i olika inriktningar och jag är den av oss som har tagit fram och arbetat med smaken, berättar Fredrik.

Fredrik har arbetat med smakerna i konditoriet på Clarion Hotel Post och efter att ha testat sig fram till tre smaker skapade han slutligen tre små tårtor med olika smak och satte dem på ett tåg upp till Stockholm. Där hämtades tårtorna upp för en provsmakning av prinsen och Sofia som valde sin favorit.

Självfallet kommer Fredrik att vara med på plats på bröllopet och det är med glädje och stolthet som han ser fram mot att få se brudparets och gästernas mottagande och reaktioner på bröllopstårtan. Clarion Hotel Posts chefskonditor Patrik Fredriksson, Årets Konditor 2013, är också högst delaktig i bröllopet och har ett finger med spelet när det kommer till desserten. Även Patrik kommer att finnas med på plats för att säkerställa att leveransen.

Finns att smaka på Clarion Hotel Post

För oss som inte kommer att närvara på det kungliga bröllopet kan vi med glädje meddela att det kommer råda bröllopsyra även på Clarion Hotel Post och både tårtan och desserten kommer finnas på Norda Bar & Grill efter midsommar. Håll utkik på Clarion Hotel Posts Facebooksida för de senaste nyheterna om när läckerheterna är redo att avnjutas också i Göteborg!

De som representerar det Svenska Konditorlandslaget är:

Fredrik Borgskog, Clarion Hotel Post i Göteborg
: Fredrik har tävlat med Svenska Kocklandslaget och har en Silvermedalj från Culinary World Cup 2006 och Bronsmedalj 2008 i Culinary Olympics. Även Bronsmedalj med Konditorlandslaget i European Cup 2014 och Guldmedalj i Nordic Pastry Cup 2014.

Mattias Ljungberg, Tössebageriet Stockholm: 
Mattias är en av Sveriges mest kreativa och konstnärliga konditorer med fokus på skulptur. Han vann 2006 Årets Konditor. Som medlem i Svenska Kocklandslaget vann Mattias även Guld i Culinary Olympics både 2004 och 2012 med ansvar för just skulpturerna.

Frida Leijon, Güntherska Hovkonditori & Schweizeri Uppsala: 
Frida har tävlat i flera nationella och internationella konditortävlingar för juniorer. Silvermedalj i Sverige 2008 och lag-Silver i European Pastry Cup for Juniors 2009 och en 4:e plats individuellt. 2010 en 12:e plats i VM för juniorer. Hon tog 2014 en Bronsmedalj med Konditorlandslaget i European Cup. Frida arbetar passande nog på ett av Sveriges anrika hovkonditorier

Taggar/Etiketter
Clarion Hotels  Evenemang  Mat & dryck  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.