Kasai – Stockholms första japanska dinner club öppnar - | Konferensvärlden
Kasai
Kasai är Stockholms första japanska dinner club.
Foto: Fredrik Wasting
Kasai
Kasai är Stockholms första japanska dinner club.
Foto: Fredrik Wasting
Mat och Dryck > Kasai – Stockholms första japanska dinner club öppnar

Kasai – Stockholms första japanska dinner club öppnar

Mat & dryck Nu öppnar Stockholms första dinner club. Bakom restaurangen står Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander. De har länge sett en lucka inom restaurangvärlden i Stockholm, som de nu vill fylla med Kasai – en restaurang och en klubb i ett. Kasai är beläget på Linnégatan 18, där hela lokalen har gjorts om från grunden med hjälp av det välkända arkitektkontoret Stylt.

31 augusti 2016, uppdaterad: 31 augusti 2016

Kasai är beläget i den klassiska restauranglokalen på Linnégatan 18 i Stockholm. Här låg tidigare No18 och nu senast Hotellet. Kasai är uppdelad i olika delar där man kan avnjuta mat från de olika matkoncepten på de två översta våningarna i lokalen. På nedervåningen av restaurangen blir det dinner club med en stor centrepiece som kommer fungera som båda matbord och scen. Där kommer det tidvis att erbjudas shower och uppträdanden på scenen till maten. Innergården har gjorts om till en japansk trädgård med växter och körsbärsträd.

Ett välmeriterat köksteam

I köket är det den välmeriterade köksmästaren Danny Elmaleh, mest känd för sina prisade koncept Katsuya och Cleo, som ansvarar för maten. I köket får Danny sällskap av Benke P. Tantiyothinn som har handplockats från Råkultur för sina kunskaper inom japansk matlagning.

En ny japansk upplevelse

Kasai kommer att ha en japansk izakaya, där man erbjuder moderna och kreativa tolkningar av traditionella japanska rötter, en robata-bar där maten grillas över intensiv hetta och en sushibar.

- Det japanska köket erbjuder en pallet av möjligheter och med Kasai hoppas jag att Stockholm ska få en ny japansk upplevelse. För mig är det viktigt att det finns en tanke och en helhet bakom menyn och den maten jag serverar på mina restauranger runt om i världen. Det har vi verkligen lyckats med på Kasai, säger Danny Emaleh.

En restaurang och klubb i ett

Bakom restaurangen står Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander. De har länge sett en lucka inom restaurangvärlden i Stockholm som de nu vill fylla med Kasai.

- Vi har under en tid känt att det fattats en dinner club i Stockholm där restaurang och klubb är ett med varandra. Runt om i världen är det ett väldigt populärt koncept så det är något vi borde ha även här i Stockholm. När möjligheten sedan uppstod att förvärva den här lokalen så kändes tillfället helt rätt att öppna Stockholms första japanska dinner club. Vår förhoppning är att vi ska kunna skapa en internationell atmosfär, säger Paulo Fagundez.

Det är arkitektkontoret Stylt som tagit fram inredningskonceptet för Kasai, där hela lokalen gjorts om från grunden.

Söker du en passande lokal för din nästa konferens, event eller kickoff - besök Konferensguiden.se och få kostnadsfri rådgivning och hjälp att boka. Det är även enkelt att själv söka och hitta en anläggning efter dina önskemål.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.