Kim Lund från Bageri Brillo är Årets Bagare 2016 - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Kim Lund från Bageri Brillo är Årets Bagare 2016

Kim Lund från Bageri Brillo är Årets Bagare 2016

Prisbelönta Kim Lund från Bageri Brillo har vunnit titeln Årets Bagare 2016. Igår tog hem vinsten i Svenska Mästerskapet för professionella bagare. Tävlingen Årets Bagare är en årlig tävling som arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

22 april 2016, uppdaterad: 22 april 2016

Foto: Sveriges bagare & konditorer

Under tre tuffa dagar sattes finalisternas kunskap, kreativitet och hantverksskicklighet på prov. Finalisterna fick baka allt ifrån dekorativa croissanter till fantasifulla matbröd. Totalt skapade varje bagare 150 verk med vackra former och kreativa utformningar under de sex timmar de hade till förfogande. Allt bedömdes av en professionell jury.

Med bland annat en pistagebrioche fylld med vaniljkräm, tahitivanilj och körsbärssylt samt en triangelformad brioche fylld med råsocker och rommarinerade lingonrussin imponerade Kim stort på juryn. Motivering till vinsten löd:

”Med en imponerande hantverksskicklighet förstärkt av teknisk kreativitet på högsta nivå skapades utsökta bakverk. Kombinationen av rena smaker och vackra kreationer gjorde det enkelt för juryn att utse Sveriges bästa bagare. Årets Bagare 2016 och svensk Mästare för professionella bagare är Kim Lund.”

- Oerhört roligt! Jag är så glad och stolt. Jag trodde det skulle bli svårt att hålla tiden, men det gick jättebra. Jag använde mig av flera olika tekniker och former för att visa på bredd i mitt bagerihantverk, något som tydligen uppskattades av juryn. Jag är lite extra stolt över mitt egna matbröd – ett surdegsbröd med rapsfrön och rostade mannagryn. Gott att äta som det är, precis som ett matbröd ska vara, säger Kim Lund, vinnare av Årets Bagare 2016.

Kims vinnarbröd och bakverk kommer från och med fredag 29 april att finnas till försäljning på Bageri Brillo på Skeppsbron Tullhus 1, Taverna Brillo, Luzette, Sturehof, Riche, Teatergrillen och Stockholms Matmarknad. 

Om Kim Lund

Kim Lund är 23 år och tog studenten 2011. Hon har läst yrkeshögskolan för bagare och konditorer i Kristianstad 2012-2013 och tog gesällbrev 2013. Kim har arbetat på Kopparlundens bageri, Vete-Katten och nu på Bageri Brillo i strax över ett år. Hon tävlade 2014 i SM för unga bagare, tog silver, samt pris för bästa matbröd och vetebröd. Samma år tävlade hon i EM för unga bagare, tog lagsilver och individuellt brons. Tävlade 2015 i NM och tog guld. Medlem i juniorbagarlandslaget 2014-2015. Medlem i bagarlandslaget sedan 2015.

Om Årets Bagare

Årets Bagare 2016 anordnades för tredje året i rad av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Syftet med tävlingen är att sätta fokus på brödets genuina hantverk och att bröd är klimatsmart, då huvudråvaran mjöl innebär en låg miljöbelastning, samt att öka intresset för bagaryrket hos yngre. Tävlingen är öppen för professionella bagare.

- Med Årets Bagare vill vi lyfta fram all den yrkesskicklighet som våra svenska bagare besitter. Något som vi verkligen fick se prov på under finalen: kreativa, trendiga, nyttiga och inte minst klimatsmarta bröd. Det är inte särskilt förvånande att Sverige anses vara ett av världens ledande länder inom bröd, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som anordnar Årets Bagare.

Mästerskapet ägde rum i köpcentret Nordstan i Göteborg och varade i tre dagar. Huvudsponsorer var KåKå, Nord Mills och Sveba-Dahlén. Finalen arrangerades under den så kallade SM-veckan i Göteborg den 19–21 april, som även innefattade SM Unga Bagare och Skolmästerskapen.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.