Prisbelönta matkreatören Frida Ronge till At Six - | Konferensvärlden
Foto: Mattias Lindback
Frida Ronge
Mat och Dryck > Prisbelönta matkreatören Frida Ronge till At Six

Prisbelönta matkreatören Frida Ronge till At Six

Mat & dryck At Six med sin två våningar stora takrestaurang med tillhörande stor bar och terrass öppnar vid Brunkebergstorg i mars 2017. Nu är det klart att livsstilshotellet värvar stjärnskottet Frida Ronge till sin restaurang. Med visionär svensk-japansk matlagning som signum har Ronge erhållit utmärkelser som prestigefulla ”Årets Rising Star” i White Guide 2013 och Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014.

25 november 2015, uppdaterad: 18 december 2015

Det är drygt femton månader kvar till öppningen av At Six på Brunkebergstorg i Stockholm, en av stadens största hotellsatsningar någonsin. Här skall modern konst möta banbrytande design med ambition att återupprätta platsens forna glans och locka såväl internationella gäster som Stockholmare. Nyskapande gastronomi med lokal klang är ledordet för det gedigna restaurangutbudet, där den stora takrestaurangen blir juvelen i samlingen.

– Det är ett fantastiskt uppdrag att få skapa mat och dryck på en restaurang som kommer att bli något alldeles extra, säger Frida Ronge. Jag är väldigt laddad inför att återvända till huvudstaden som jag saknat och är fylld av inspiration kring konceptet vi skall skapa.

Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum. Ett kreativt koncept som gjort succé på restaurang vRÅ i Göteborg som Frida drivit de senaste åren och som hedrades med Nöjesguidens Göteborgspris år 2013. På At Six kommande takrestaurang får det svenska och nordiska stå i fokus med en touch av Japan på ett helt nytt sätt.

– Vi inspireras av Fridas kreativa matlagning och ser fram emot att skapa en lika fantastisk som unik restaurang tillsammans med henne, säger Anna Spjuth, vd för At Six. Förutom sin fingertoppskänsla för smakbrytningar och menybygge har Frida en härlig ledarstil som vi är glada över att värva in i teamet.

 Under åren har Frida varit flitigt anlitad gästkock och gjort gästspel över hela världen, från Gotland till Kanada. Senast vid ett fullbokat evenemang på Selfridges i London i början av november.

Frida har tidigare arbetat på japanska spahotellet Yasuragi i Nacka, därefter var hon med och startade prisbelönta Råkultur i Stockholm där hon var kökschef under ett par år. Kärleken till fisk har hon med sig sedan länge, pappa Marjan Ronge driver fiskaffären Sisjö Seafood i västra Göteborg.

– För mig är det viktigt att tillvarata råvaran på många sätt, som t.ex. genom att röka, grava, rimma, pickla och torka, berättar Frida. Jag arbetar alltid främst med råvaror som är i säsong, både för att kunna hålla bästa kvalitet på maten och för att det är bättre hushållning med resurser.

At Six rymmer:

  • 343 hotellrum, varav tre nybyggda penthousevåningar och ett 40-tal små och stora sviter
  • Flertalet restauranger och barer, inklusive Nordens ledande takkrog
  • Gym & wellness
  • 2000 m2 event- och mötesarena.

At Six drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts. Hotellet är en del av Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. 5 fastigheter, 4 gator och 2 torg med kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster, i regi av AMF Fastigheter.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.