Svenska Brasserier och Tommy Myllymäki öppnar ny restaurang i Stockholm - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Svenska Brasserier och Tommy Myllymäki öppnar ny restaurang i Stockholm

Svenska Brasserier och Tommy Myllymäki öppnar ny restaurang i Stockholm

Mat & dryck Tommy Myllymäki och restaurangkoncernen Svenska Brasserier, som driver de välkända restaurangerna Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette och Stockholms Matmarknad, öppnar ny restaurang på Djurgården i Stockholm. Tommy Myllymäki är en av världens bästa kockar och nu ges han möjligheten och alla de förutsättningar som krävs för att skapa en restaurang av absolut högsta klass.

9 november 2015,

– Vi gör den här satsningen för att vi tror att vi har det som krävs och för att det är kul. Vi har under många år drivit våra restauranger framgångsrikt. Den uthålligheten vi har tror vi är nyckeln till att nå det högt satta målet att inte bara bli Sveriges, utan en av världens bästa restauranger, säger PG Nilsson, grundare och en av ägarna till Svenska Brasserier.

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar med bland annat silver i Bocuse d’Or VM 2011, guld i Bocuse d’Or EM 2014 och brons i Bocuse d’Or VM 2015. Sedan 2012 är han knuten som kreativ ledare till Svenska Brasserier.

– Om någon kan göra det här möjligt så är det Tommy, han har både visionerna och förmågan att genomföra dem, säger PG Nilsson. 

– Det har alltid funnits en dröm och längtan att få jobba med den här typen av restaurang. Efter perioder av tävlande i Bocuse d’Or känner jag mig redo att ta steget och verkligen pusha mig själv mot nya mål genom att öppna och driva en restaurang, där möjligheter och resurser finns att jobba med högsta möjliga nivå. Att få göra denna satsning tillsammans med Svenska Brasserier känns yrkesmässigt som min största utmaning någonsin, säger Tommy Myllymäki.

Byggnaden som restaurangen kommer att ligga i hyr Svenska Brasserier av Kvalitena AB. Innan satsningen kan bli verklighet ska Kungliga Djurgårdens förvaltning godkänna förslaget. Som tidigast öppnar restaurangen hösten 2017. När restaurangen står klar kommer den att vara öppen för gäster sex månader om året och resterande tid fungera som ett utvecklingscenter.

– Nu börjar en period av återhämtning, förkovran och planering för att förbereda oss på bästa sätt inför öppningen. Att ha tid för återhämtning och utveckling är viktig även när vi väl har öppnat, därför kommer vi att ha stängt under sex månader varje år, säger Tommy Myllymäki.

Jonas Bohlin som är en av de främsta inom svensk arkitektur och dessutom Svenska Brasseriers arkitekt sedan lång tid tillbaka har fått uppdraget att designa restaurangen såväl invändigt som utvändigt.
– Det här projektet blir det första då Jonas får möjlighet att göra allt från att rita byggnad till att designa inredning när vi samarbetar. Det är vi oerhört glada för, säger PG Nilsson.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.