Vinst för Svenska Bagarlandslaget i de Nordiska Mästerskapen - | Konferensvärlden
Det Svenska Bagarlandslaget
Mat och Dryck > Vinst för Svenska Bagarlandslaget i de Nordiska Mästerskapen

Vinst för Svenska Bagarlandslaget i de Nordiska Mästerskapen

Mat & dryck Svenska Bagarlandslaget har korats till Nordiska Mästare för bagare och Svenska Konditorlandslaget vann pris för bästa smak i Nordiska Mästerskapen för konditorer. Nordiska Mästerskapen är en tävling som arrangeras varje år där det avgörs vilka nordiska länder som är bäst på bageri respektive konditori. Sverige var regerande mästare både inom bageri och konditori.

12 oktober 2015,

– Vi har tränat hårt inför Nordiska Mästerskapen, framför allt på att få till en bra helhet, därför känns det extra kul att vi verkligen vann som ett lag. Juryn tyckte att wienerbröden, som vi tävlade med i kategorin söta bröd, utmärkte sig mest. Personligen är jag mest nöjd med helheten och lagets jämna och höga nivå, rakt igenom tävlingen. Alla gjorde otroligt bra ifrån sig, säger Håkan Johansson, coach för Svenska Bagarlandslaget. 

Nordiska Mästerskapen i konditori och Nordiska Mästerskapen i bageri gick av stapeln under Bak- och Chokladfestivalen den 10 och 11 oktober. Svenska Bagarlandslaget lyckades genom ett skickligt hantverk och nyskapande bakverk försvara förstaplatsen från förra året. Sverige vann även pris för bästa söta bröd.

– De Nordiska Mästerskapen är en betydelsefull värdemätare för Svenska Bagarlandslaget eftersom kvalitén i norden är så hög. Det Svenska Bagarlandslaget lyckades försvara förstaplatsen från det senaste Nordiska Mästerskapet genom ett gediget hantverkskunnande och en rakt igenom imponerande kvalité i tävlingsbidragen, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer, som driver Svenska Bagarlandslaget.

I Nordiska Mästerskapen i bageri var det tre bagare per lag som tävlade i varsin gren. De olika bagarna producerade en brödskulptur med minimimått en meter, fyra sorters matbröd i form av både limpor och kuvertbröd samt fyra sorters sött bröd i både klassiska och mer kreativa versioner. De som tävlade för Sverige i de Nordiska Mästerskapen i bageri var:

Kim Lund, skådebröd, Bageri Brillo, Stockholm
Thomas Helgesson, matbröd, Gateau, Lund
Bedros Kabranian, söta bröd, Magnus Johansson Bageri & Konditori, Stockholm

I Nordiska Mästerskapen i konditori vann Danmark och Sverige fick pris för bästa smak. Varje lag producerade en chokladskulptur med minimihöjd en meter, en dessert för åtta personer, en chokladtårta och en glasstårta. De som tävlade för Sverige i de Nordiska Mästerskapen i konditori var:

Helena Henriksson, PM & Vänner, Växjö
Johnny Gudinge, Dessert & Choklad Stockholm, Stockholm
Coach: Martin Isaksson, Chokladfabriken, Stockholm

Taggar/Etiketter
Mat & dryck  Prisbelönta  Tävling  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.