Wenngarns Dryckerier lanserar India Pride Lager - | Konferensvärlden
Foto: Peter Rudin
India Pride Lager från Wenngarns Dryckerier
Mat och Dryck > Wenngarns Dryckerier lanserar India Pride Lager

Wenngarns Dryckerier lanserar India Pride Lager

Mat & dryck I samband med Stockholm Pride lanserar Wenngarns Dryckerier utanför Sigtuna en India Pride Lager. Ölet har en fruktig smak med kärleksfull beska och produceras endast i en begränsad upplaga på 1000 flaskor. Sex olika etiketter, en för varje färg i regnbågsflaggan, pryder ölet som kan avnjutas på Wenngarn strax utanför Sigtuna och i utvalda restauranger.

6 juli 2016,

- Wenngarns Dryckerier är nystartat och vårt India Pride Lager är den sjunde ölsorten vi lanserar. Wenngarn är en öppen och inkluderande plats och därför känns det självklart att hylla Pride, säger Eric Thunander, ansvarig för Wenngarns Dryckerier.

Bryggeri, destilleri och musteri

Wenngarns Dryckerier ligger strax utanför Sigtuna. Produktionslinjen består av tre mikro-enheter, bryggeri, destilleri och musteri. Produktionen startade med musteriet under hösten 2014, bryggeriet öppnade 2015 och sedan maj 2016 är även destilleriet igång. Men det har bryggts öl och framställts brännvin på Wenngarn långt innan dess. Platsen Wenngarn har anor från 1100-talet och ett komplicerat och något udda förhållande till de alkoholhaltiga dryckerna. Under 1800-talet brändes det sprit i det gamla gårdsbränneriet men mellan 1916 och 1987 fungerade platsen som alkoholistanstalt.

- Vi har en unik historia och vi älskar att återberätta den genom våra drycker. Vi vill skapa smakrika och välbalanserade drycker och när man avnjuter en dryckesprodukt från Wenngarns Dryckerier ska man kunna känna både det gedigna hantverket bakom, och relatera till dryckens historia. Man ska helt enkelt bli nyfiken på vad man har i sin hand, fortsätter Eric.

Sju ölsorter på kort tid

Sedan mikrobryggeriet startade under hösten 2015 har man hunnit ta fram sju ölsorter, dessa är Nelson Saison, Bitter brown ale, Wenngarns pale ale, Wenngarn lager nr.1, Wenngarn lager nr.2 och Wenngarns humlearomatiska lättöl.

Miljö & hållbarhet

Wenngarns Dryckerier odlar eget humle och hållbarhet löper som en röd tråd genom hela produktionen. Det märks till exempel genom att dravet, en restprodukt från öltillverkningen, blir till knäckebröd i Wenngarns Bageri.

Produktinformation India Pride Lager

Wenngarns India Pride Lager har en tydlig arom av tropiska frukter som mango och passionsfrukt, avrundat med en fräsch citruston. Sötman balanseras mot en kraftfull beska som kommer smygandes efteråt. Munkänslan är fyllig och ger ett lite oljigt intryck som bryts av den livliga kolsyran.

Karaktärsgrad: Sötma 3/10, Beska 6/10, Fyllighet 6/10
Råvaror: korn- vete- och havremalt samt humle från Wenngarn, Citra, Chinook och Mosaic.
Färg: Något oklar, ljust gul.
Alkoholhalt: 7,4 % vol. 

Om Wenngarn

Ett modernt bysamhälle och en magisk mötesplats med 1000 år av historia och framtid. En levande plats där öppenhet och delaktighet är ledord. Idag omfattar Wenngarn, förutom slottet och barockparken även hotell, möteslokaler, restauranger, butiker, bageri, café, musteri, bryggeri, destilleri, företagscenter, sportcenter, förskola och bostäder.

Konferens och möten på Wenngarn

Vill du konferera på Wenngarn, Hotell Anstalten? - läs mer och se film om anläggningen på Konferensguiden.se. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.