Fler nordiska stjärnor än någonsin i Michelin Guiden - | Konferensvärlden
Nyheter > Fler nordiska stjärnor än någonsin i Michelin Guiden

Fler nordiska stjärnor än någonsin i Michelin Guiden

Mat & dryck Nu har Michelin Guiden släppt sin guide för den nordiska regionen och antalet stjärnrestauranger i vår del av världen är fler än någonsin.

25 februari 2016,

- Äntligen tre-stjärniga restauranger i Norden – WOW! Det är kul att hela regionen uppmärksammas i Nordic Guide 2016, landsbygden lever! Stort grattis till alla nya och gamla stjärnor. Tillsammans stärker vi Norden som gastronomisk destination, säger Mathias Dahlgren.

Mathias Dahlgren är en av Sveriges främsta kockar och den enda svenska kock som hittills har vunnit guld i Bocuse d’Or. Idag driver han Matbaren, Matsalen och Matbordet under sitt eget namn i Grand Hôtel i Stockholm. Mathias Dahlgren behåller sina stjärnor från tidigare år i Michelin Guiden och har därmed två stjärnor för Matsalen och en stjärna för Matbaren 2016.

Upper House Dining på Gothia Towers i Göteborg och PM och Vänner i Småland är två restauranger som har tilldelats sin första stjärna i Guide Michelin.

– Jag är fantastiskt stolt och enormt glad, en stjärna i Michelinguiden har varit ett av våra mål och visar att vår satsning är helt rätt, säger Krister Dahl, Executive chef på Gothia Towers och Upper House.

PM & Vänner har sedan många år positionerat sig som en av Sveriges absolut främsta restauranger med flera internationella utmärkelser. För första gången inkluderar Michelin Guiden även restauranger utanför Stockholm, Göteborg och Malmö vilket öppnar upp för nya stjärnor för PM & Vänner med flera.

- Efter flera års spekulationer är vi otroligt glada för svensk gastronomis skull. Vi har insett att vi varit med i diskussionerna och internationella foodies och vinälskare är här varje vecka men när det nu är ett faktum är vi självklart ödmjukt stolta och otroligt glada. Jag vill gratulera PM:s unika team som jobbat så hårt för detta i så många år, vårt underbara landskap Småland och alla våra härliga kollegor runt om i Norden som också fick stjärnor. Det är också extra roligt för alla våra hotellgäster, såväl nationella som internationella då detta verkligen understryker oss som en gastronomisk destination, säger Per Bengtsson, kreativ ledare och gastronomiskt ansvarig på PM & Vänner.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.