Dukat med vinnande smaker av Årets Kock 2018 - | Konferensvärlden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
David Lundqvist
Foto: Gustaf Månsson
Grand Hotel Saltsjöbaden
Reportage > Dukat med vinnande smaker av Årets Kock 2018

Dukat med vinnande smaker av Årets Kock 2018

Slott & Herrgårdar Grand Hotel Saltsjöbaden firar sitt 125-årsjubileum med att lyfta köket till nya höjder. Köksmästaren David Lundqvist kammade nyligen hem den åtråvärda titeln Årets Kock i Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Så förgyll konferensen med en välsmakande vinnarmeny och njut av en vistelse där sällskapet kan roa sig kungligt.

Mia Bornberger

22 oktober 2018, uppdaterad: 15 maj 2019

Paprikabakad kummel med tomatsalsa, fetaost och örtbulgur. Dessert med len nougat, rostad mandel och blåbärssorbet. Ja, vad vore en konferens utan en förstklassig meny?

På Grand Hotel Saltsjöbaden blir du serverad fröjd för både öga och gom, signerad två kockar av yppersta klass: den välmeriterade David Lundqvist, som i slutet av september utsågs till Årets Kock 2018, och Fredrik Malmstedt, tidigare medlem i kocklandslaget. Båda har ett förflutet på några av landets bästa krogar, som Sjömagasinet i Göteborg och Operakällaren i Stockholm.

– Vi satsar stort på köket som är en betydande del i hela vårt koncept – god mat, personlig service och professionella mötesupplevelser – allt i en hänförande miljö. Och det som bjuds till bords är ett genuint svenskt kök med internationella influenser och närproducerade råvaror. Medvetenheten om matens ursprung ökar och det är en utveckling som vi välkomnar. Vårt nötkött levereras av Smak av Gotland, den ekologiska kycklingen kommer från Reko och fläskköttet från Domta utanför Enköping, säger Charlotte Mangborg, vd för Grand Hotel Saltsjöbaden. Hon tillägger:

– Sedan rekommenderar jag verkligen våra winemakers dinners, som leds av vår eminente sommelier, och vårt julbord som serveras i ny tappning med en buffé av läckra smårätter.

Ett pärlband av celebriteter

Fullserviceanläggningen arrangerar allt från det lilla mötet till stora jubileumsfester, kickoffer, modevisningar och lanseringar. Och någon extra dekor behövs inte, på Grand Hotel Saltsjöbaden är inramningen fulländad från början. Det är bara att luta sig tillbaka bland grandiosa bankettsalar, skimrande takkronor och öppna spisar med ornament. Lägg därtill skärgårdens bräckta vatten och trolska ö-landskap direkt utanför fönstret.

– Vi har ett tacksamt läge. Stockholm ligger bara 20 minuter bort. Man kan samla kollegerna och åka med Saltsjöbanan ända fram till entrén, eller ta sig hit med egen båt. Vill man bli hämtad med ribbåt inne i stan så ordnar vi det. Resan hit förhöjer arrangemanget och blir en krydda i sig, berättar Charlotte Mangborg.

På Grand Hotel Saltsjöbaden sitter den anrika historien i väggarna. Hotellet invigdes redan 1893 och har genom åren gästats av ett pärlband av celebriteter: Frank Sinatra, Greta Garbo och Paul McCartney är bara några i raden. Hotellet är också känt för det politiskt epokgörande Saltsjöbadsavtalet som undertecknades här 1938.

Hotellets ägare, fastighetsbolaget Lustgården, har de senaste åren gett anläggningen ett omfattande lyft. Den långsiktiga visionen är att återställa hotellet i originalskick, så som det såg ut för 125 år sedan, men i toppmodern tappning.

– Det blir något unikt när allt står klart, säger Charlotte Mangborg.

Bubblande inomhuspool

Grand Hotel Saltsjöbaden har tio ljusa konferenslokaler i varierande storlek för upp till 250 personer, 137 rum med sköna sängar samt en grandios suite fördelad på tre våningsplan. Många av rummen har havsutsikt, så även den rogivande spaavdelningen, som med sin 15 meter långa pool lämpar sig lika mycket för en avkopplande morgontidig simtur som för ett intensivare träningspass. Här finns också tillgång till bubbelpool, ång- och torrbastu och massage, samt yoga.

Ta ett kliv utanför dörren och du hittar aktiviteter för alla. I omgivningarna finns både skidbacke, längdspår med konstsnö och kallbadhus och under sommarhalvåret är naturligtvis Saltsjön en outsinlig källa till utflykter. Upptäck skärgården i splitternya J/70 segelbåtar eller ta en tur med helikopter och landa vid hotellet. En konferens på Grand Hotel Saltsjöbaden gjuter garanterat nytt liv i jobbvardagen, sommar som vinter.

Grand Hotel Saltsjöbaden

Grand Hotel Saltsjöbaden i Nacka har totalt 137 rum och 263 bäddar. Här finns tio ljusa och luftiga konferensrum de flesta med havsutsikt. Hotellet har ett eget spa som erbjuder en bred behandlingsmeny och högklassiga produkter från Kerstin Florian. Nedanför anläggningen ligger Elit Hotellviken, en sportsclub där hotellets gäster tränar kostnadsfritt.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.