Grinda – Skärgårdens hjärta när det är som bäst - | Konferensvärlden
Grinda
Foto: Dan Kullberg
Grinda
Grinda
Grinda
Grinda
Grinda
Reportage > Grinda – Skärgårdens hjärta när det är som bäst

Grinda – Skärgårdens hjärta när det är som bäst

Konferenspärlor Bara en dryg timme från Stockholm ligger Grinda. En unik skärgårdsö där boende, konferens, restauranger och spännande aktiviteter utgör de fyra grundpelarna i ett dynamiskt koncept.
– Nära men ändå långt bort – är den känsla som infinner sig när man är här, säger Jan Pfister.

Text: Helena Wikström

16 november 2022, uppdaterad: 22 november 2022

Grinda är en unik skärgårdsö. En egen resort där all verksamhet hör samman och drivs av samma personer. Hela ön är ett naturskyddsreservat med bara tre hushåll, vilket gör att man som besökare kan röra sig fritt på hela ön utan begränsande privata tomter, staket och bryggor.

Ön trafikeras av de stora skärgårdsrederierna och från Stockholms city tar det drygt en timme hit eller från fastlandet på norra Värmdö endast 10 minuter. Utöver den täta reguljära trafiken kan man ta sig hit via bland annat RIB-båt, helikopter eller taxibåt. Så man behöver inte vara orolig för att det skulle vara svårt att ta sig till denna vackra skärgårdsö.

– Vi brukar säga att det är tvärtom! Det är faktiskt väldigt lätt och resan hit är en del av hela upplevelsen, säger Jan Pfister, ägare och vd till Grinda.

Beläget på en höjd med utsikt över fjärden, i en jugendvilla från 1906, ligger Grinda Wärdshus. Vida känd för sitt förnämliga kök, prisbelönt i olika kocktävlingar och varit med i White Guide.

– Min målsättning med Grinda Wärdshus har hela tiden varit att erbjuda det som en bättre stadskrog kan göra, fast i en unik skärgårdsmiljö, berättar Jan.

Skärgårdsmiljön, naturen, det vackra gamla huset och den exklusiva maten är de främsta anledningarna till att många väljer Grinda som sitt konferensmål. Dessutom finns här mycket att göra, uppleva och se.

– Vårt koncept på Grinda står på fyra ben; boende, mat, aktiviteter och konferens, förklarar Jan.

Vattensporter som kajak, segling, fiske och stand-up-paddle är självklara aktiviteter. Här finns fina vandringsleder och flera sand- och klippbad, tre bastur varav en på en flotte i havet.

– Vi samarbetar också med eventföretaget Öppet Hav och tillsammans med dem kan vi formsy aktiviteter utifrån gruppens önskemål, berättar Jan.

Under den kyligare delen av året kan man ägna sig åt yoga, choklad- eller dryckesprovningar eller varför inte matlagning som gruppaktivitet.

Grinda erbjuder både hotell, stugboende och pensionatsboende, dessutom kan man bo i egen båt i gästhamnen eller tälta. Hotellrummen är inrymda i fyra fristående skärgårdshus, döpta efter de fyra väderstrecken, och har bekväma dubbelrum med egen dusch och toalett.

På Wärdshusets andra våningsplan finns sex enkla men funktionella mötesrum med plats för upp till 70 personer. Vill man vara exklusivt på Grinda kan man ”hyra hela huset” och då är man som grupp helt själv på Wärdshuset.

– Att ön är så tillgänglig uppskattas enormt av alla våra besökare. Sen har ju fler och fler insett att skärgården inte bara är synonymt med sommar och bad, utan att även våren och hösten är fantastiska perioder att vara här, säger Jan.

På Grinda kan man njuta av lugnet, ensamheten och naturens skönhet. Fylld av spännande aktiviteter och förstklassig mat återvänder man hem med stärkt kropp och själ.

Fakta:
Lite drygt en timmes resa från Stockholms city ligger Grinda. Här kan man konferera i en öppen och tillgänglig skärgårdsmiljö med ett stort utbud av aktiviteter och njuta av maten i en prisbelönt restaurang. Här finns 200 bäddar i olika kategorier och konferenslokaler för upp till 70 personer. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.