Högbo – en komplett destination - | Konferensvärlden
Högbo
Högbo
Högbo
Högbo
Högbo
Högbo
Högbo
Reportage > Högbo – en komplett destination

Högbo – en komplett destination

Konferenspärlor Högbo Brukshotell är inte bara ett hotell eller en konferensanläggning. Det är en helt egen resedestination med allt från skidspår, mountainbikearena, kajakpaddling och äventyrsbana. I år öppnas en påkostad spa-anläggningen på hela 1100 kvm. Här finns verkligen något för alla!

9 februari 2024,

Strax norr om Sandviken, cirka två timmar från Stockholm ligger Högbo Bruk. En levande bruksmiljö där arvet från järnbruket ständigt är närvarande när man rör sig bland herrgårdar, röda längor, kvarn, stall och smådjursparken. Området omfattar 3 500 hektar och här finns allt från skidåkning, äventyrsbana, mountainbikearena och golf till paddling och vandring. Vill man uppleva en oförglömlig kick-off eller en konferens med puls – då är det hit man ska åka.

– Högbo Brukshotell är en komplett destination året runt. Och vi är en helt perfekt kick-offarena med spännande aktiviteter och utomhusmåltider i växthus, loge eller tipitält, berättar Tina Entian, försäljningschef på Högbo Brukshotell.

Vid Högbo Bruk lever gamla traditioner och nytänkande sida vid sida. En oas för rekreation men direkt utanför hotellrumsdörren väntar också spännande utmaningar i en riklig variation. Varför inte ta kanoterna och paddla till Ålhuskojan. Njut en stationsmiddag i tipitält med en trubadur som spelar under tiden. Ta ett dopp i ån och hoppa sedan ner i en vedeldad badtunna eller kliv in i bastun. Avsluta kvällen i stockstugan vid den varma sprakande eldstaden.

– Vi syr ihop kickoffer i alla storlekar och har ett eget äventyrsbolag som klarar av allt från teambuildingövningar till skidåkning och mountainbike, säger Tina.

Det är inte bara utomhusmiljön som är stor på Högbo, här finns också ett stort antal fantastiska konferenslokaler. Bergmästaren är störst och rymmer upp till 200 deltagare. Vidare finns tre lokaler för upp till 60 personer och 9 lokaler i olika storlekar 8-24 personer.

– Vi har bra kapacitet att ta emot stora grupper här. Förutom vår stora möteslokal har vi växthuset och restaurangen som båda rymmer 200 personer, berättar Tina.

Stannar man två nätter på Högbo Brukshotell kan man få det bästa av två världar; ena kvällen en fyrarättersmiddag med ett dignande chokladbord som dessert, den andra kvällen äter man utomhus runt en öppen eld. Högbo Bruk är också känt för sina egenproducerade ekologiska varor. På bruket finns grisar, lamm, ostproduktion, bageri och charkuteri.

– ”Made in Högbo” är våra när&härproducerade råvaror som både serveras i restaurangen, vid utemiddagarna och finns att köpa i vår gårdsbutik, säger Tina.

Det när&härproducerade är en del av det stora engagemang Högbo Bruk och hotellet har i sitt hållbarhetsarbete. Högbo Bruk har också tolv medaljer i SM i Mathantverk och är prisat för sin gastronomi. Och det är samma kockar som lagar maten både i restaurangen och det som serveras utomhus.

Den 1 juni i år så öppnas den nya spa-anläggningen på 1100 kvm. Här kommer att finnas stora loungeytor med bar och öppen spis, flera olika bastur, fyra små utomhuspooler och en monsundusch. I huvudbyggnaden utökas hotellkapaciteten med 12 nya rum och nya konferenslokaler invigs och det härliga orangeriet får en mysig bistrorestaurang med högt i tak, öppen spis och loungemöbler. En rejäl satsning av en redan så omfattande anläggning.

Fakta:
Högbo Bruk är ett levande bruk och en egen besöksdestination. Här bor man i 126 hotellrum och konfererar i 16 möteslokaler. 3 500 hektar mark ger fantastiska utomhusupplevelser året om. Ett prisbelönt kök och härproducerade ekologiska råvaror med varumärket Made in Högbo.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.