Unikt hotell där vinet är huvudgäst - | Konferensvärlden
The Winery Hotel
The Winery Hotel
Reportage > Unikt hotell där vinet är huvudgäst

Unikt hotell där vinet är huvudgäst

Mat & dryck The Winery Hotel – hotell, vineri och mötesplats. Tre ord som bra beskriver det unika och familjära hotellet där det pulserande hjärtat i all verksamhet är vineriet. Här producerar man vin på plats i hotellet samt på den egna vingården i Toscana, och du bjuds in att lära, smaka och uppleva.

Text: Helena Wikström

21 april 2021, uppdaterad: 21 april 2021

Historien bakom The Winery Hotel startar i Toscana. Här ligger vingården Terreno som ägs av familjen Ruhne. För ett par år sedan sökte familjen en ny plattform för att dela med sig av sin kunskap och sina fina viner och hittade The Winery Hotel.

– Vi är ett vinhotell där våra gäster erbjuds ta del av vår kunskap på det sätt som passar dem, säger Camilla Forslund, Wine Hospitality Manager på The Winery Hotel.

Det här är en plats att uppleva vinet i alla dess former. Vinprovningar såklart, men även guidade turer bland vintunnor och ståltankar och goda middagar med utvalda viner. Här möts du av en varm atmosfär och en service som kommer från hjärtat.

– Vi får ofta höra att gästerna tycker hotellet har en ”själ”, säger Camilla.

The Winery Hotel är ett litet hotell som drivs av en engagerad familj med stor kärlek till vin. Ett hotell som vill överträffa gästernas förväntan, inte bara erbjuda det självklara utan något utöver det – en extra fin servering eller att någon ur personalen tar dig med på en spontan rundtur i vineriet.

Här produceras vin på riktigt

När en lastbil fullastad med druvor kommer från Toscana, är det dags för årets stora event som involverar både anställda, studenter från restaurang- och hotellutbildningar och många stamgäster. Druvorna ska nu sorteras och läggas i de stora jäskaren. 

– Många vill se färska druvor och få en förståelse för hela processen, säger Camilla.

Vineriet ligger fullt synligt bakom stora glasväggar i hotellet, och har du tur kan du också få prova vin direkt ur faten!

– Det är få som kan erbjuda fat-provningar. Så det är en efterfrågad upplevelse men som bara kan ske när det är möjligt utifrån vinets naturliga process, säger Camilla.

Det är ett autentiskt vinskapande där följsamheten mot vinet är en självklarhet.

Digitala vinprovningar

Som gäst på The Winery Hotel kan man känna sig trygg. Under corona-pandemin har dörrarna varit öppna, men de konfererande grupperna har varit mindre. Till företag som vill skapa något extra till fredagens zoom-möte har man också erbjudit digitala vinprovningar med en sommelier.

– Det här kom vi på i höstas, och nu har det verkligen tagit fart, berättar Camilla.

Provningarna utgår från kundens önskemål och en av hotellets sommelierer vägleder från start med förslag på teman, viner och förberedelser.

På The Winery Hotel tillfredställer man inte bara de vinintresserade. Även de som tycker ny design är spännande får sitt lystmäte tillfredsställt här. Inredningen är inspirerad både av det lantliga Toscana och det urbana Brooklyn. Hård industrimiljö möter varma jordfärger i en balanserad kontrast. The Winery Hotel är ett hotell och ett vineri. Och en unik mötesplats!

Fakta:
The Winery Hotel ligger i Solna, mellan E4 och E18 med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken. Här producerar man vin från druvor plockade i Toscana. Till vineriet, som är hotellets hjärta, bjuds du in till rundvandringar och provsmakningar. Hotellet har 184 hotellrum, både stora och små mötesrum perfekta för allt från den mindre konferensen till en större produktlansering.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.