Artipelags nya kökschef Gustav Otterberg bjuder på kulinarisk matkonst - | Konferensvärlden
Kökschef Artipelag
Artipelags nye kökschef Gustav Otterberg (till höger) med brodern Fredrik Otterberg (till vänster).
Artipelag mat
Mat och Dryck > Artipelags nya kökschef Gustav Otterberg bjuder på kulinarisk matkonst

Artipelags nya kökschef Gustav Otterberg bjuder på kulinarisk matkonst

På nya platser Högst upp i konstmuseet, med utsikt över Baggensfjärden, ligger Artipelag Restaurang. Här är ledorden ekologiskt och närproducerat med råvaror som baseras på aktuell säsong. Buffén är signerad Artipelags nye kökschef Gustav Otterberg som har bytt ut storstaden mot närheten till naturen.

4 juni 2018, uppdaterad: 4 juni 2018

Färsk fisk från Baggensfjärden, honung från egna bikupor och en odling på taket av örter och grönsaker. Här ligger naturens skafferi nära till hands och används i både restaurangen samt i bageriet.

Gustav Otterberg är ny kökschef på Artipelag och efter en lång karriär i branschen, bland annat som köksmästare på Guide Michelin-prisade Ekstedt i centrala Stockholm, är det just hanteringen av råvaran som Gustav Otterberg tar med sig till Artipelag.

- Vi har många fina producenter omkring oss här på Värmdö, så det är väldigt enkelt att skapa mat som passar ihop med Artipelag. Det finns en tydlig koppling till naturen här samtidigt som man kan ta ut svängarna med estetiken eftersom det är ett konstmuseum. Just närheten till naturen ser jag som något grundläggande för hela min matfilosofi tillsammans med fina råvaror – som är grunden till allt, säger Gustav Otterberg.

I huset finner man även Gustavs bror Fredrik Otterberg, som sedan något år tillbaka är chefskonditor på Artipelag. Tillsammans har de ett driv för att ständigt utvecklas vilket gör dem till en framgångsrik duo.

- Jag tror varken Gustav eller jag någonsin blir helt nöjda. Det är både en förbannelse och en gåva. Tycker man att allt bara är bra hela tiden så kommer man aldrig att vilja utvecklas. Där tror jag att tävlingsinstinkten i oss, att vara kreativa också speglas i rötterna, säger Fredrik Otterberg.

I buffén på Artieplag finner man varma och kalla smårätter, flera varmrätter samt en generös dessertbuffé som dukas upp under helgerna. Buffén serveras året runt och maten anpassas efter säsongens råvaror.

Läs mer om Artipelag på Konferensguiden.se och boka er nästa konferens här. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.