Fotografiskas restaurang kan bli "Stans bästa ställe" - | Konferensvärlden
Paul Svensson, matkreatör på Fotografiska i Stockholm.
Mat och Dryck > Fotografiskas restaurang kan bli "Stans bästa ställe"

Fotografiskas restaurang kan bli "Stans bästa ställe"

Prisbelönta Med matkreatören Paul Svensson i spetsen är nu Fotografiskas restaurang nominerad till Allt om Stockholms "Stans bästa ställe" i kategori Restaurang mellanklassen. Det var i oktober förra året som Fotografiskas restaurang slog upp portarna till ett kök där växterna står i fokus och proteinet väljs till, som gjort stor succé på bara ett år.

21 oktober 2015,

Restaurangens fokus på hållbarhet får Världsnaturfonden WWF att jubla. Anna Richert, WWF:s samordnare för hållbar mat, menar att Paul Svenessons filosofi att både leverera njutning och hälsa kan klara planeten.

Fotografiskas kök tilltalar sinnena på helt nya nivåer och får gästerna att vallfärda till restaurangen. Under året har matkreatören Paul Svenssons filosofi vunnit starkt gehör och även spridit sig. Många lockas av hans tanke att verkligen låta de ekologiskt, och oftast närodlade, råvarorna fullt ut komma till sin rätt och positivt påverka människors och miljöns välbefinnande. Både i stunden och på längre sikt.

- Vi levererar njutning och på köpet får man hälsa och planet, säger Paul Svensson.

Denna åtråvärda effekt uppnås genom att skapa nyttiga rätter där de mest oväntade kombinationer ger nya smaksensationer - som känns självklara snarare än tillkrånglade.

- Våra rätter är ofta inspirerade av min mormors sätt att laga husmanskost, fast med andra nyttigare råvaror. För henne var en rest inget som slängdes utan det blev istället alltid till en ny råvara. Att tänka så ger kreativitet i köket, och minskar den negativa miljöpåverkan som matsvinnet innebär. Detta är en filosofi vi vill sprida till alla, för vi vet vilken positiv effekt det har på både människa och miljön, berättar Paul.

En filosofi som absolut måste fortsätta att spridas – och det snabbt. Det menar Anna Richert, WWF:s samordnare för hållbar mat.

- Paul Svensson är en sådan fantastisk förebild med förmåga att inspirera andra kockar och livsmedelsbranschen generellt. Med sitt stora genomslag medialt och i sin roll som matkreatör på Fotografiska når han ut till, och skapar helt nya målbilder för andra, från kockar i lyxkök till de som arbetar med skolmat. Han visar hur man kan tänka hållbart, lyxigt och lustfyllt.

Ett sätt för Paul att nå fram, förutom att servera mat som får många tusentals gäster att stolt "checka in" på Facebook, är att hålla föredrag och vara TV-kock, men också genom boken "Husmanskost på nytt sätt" som kom ut nu i höst.

Allt om Stockholms omröstning pågår till och med 12/11.

 Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.