Nordic Choice Hotels inrättar ny organisation för mat och dryck med hållbarhet i fokus - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Nordic Choice Hotels inrättar ny organisation för mat och dryck med hållbarhet i fokus

Nordic Choice Hotels inrättar ny organisation för mat och dryck med hållbarhet i fokus

Mat & dryck Nordic Choice Hotels skapar en ny organisation som sätter fokus på mat och dryck med hållbarhet som röd tråd. Avdelningen kommer att ledas av Fredrik Blomberg som får titeln Director of Food & Beverage. Syftet med den nya organisationen är att fortsätta utveckla matupplevelsen för hotellgästerna och att ligga i framkant vad gäller hållbarhet.

11 april 2018,

Foto: Nordic Choice Hotels

En tredjedel av Nordic Choice Hotels omsättning kommer från mat och dryck. Området är oerhört centralt för dagens resenärer och är i en konstant förändring. För att fortsätta utveckla området, erbjuda gästerna hållbara mat- och dryckesupplevelser och bana väg för att bli Nordens främsta arbetsplats för kockar och restaurangpersonal så skapas nu ett ny organisation inom Nordic Choice Hotels. Den nya organisationen kommer ledas av Director of Food & Beverage Fredrik Blomberg.

- Vi ska inte bara erbjuda våra gäster bra upplevelser i våra restauranger. Vi ska etablera oss som platsen varifrån Nordisk matupplevelse inom hotellbranschen skapas och utvecklas. Fredrik Blomberg har sedan 2013 lett arbetet med att etablera Clarion Hotel Post med restaurangerna Norda och Vrå som Västsveriges mest intressanta och populära nöjesscen. Som tidigare restauratör och som nu VD för ett av Sveriges största hotell så har han en svåröverträffad kompetens som vi nu tar tillvara i alla våra sex verksamhetsländer och i alla våra hotellkedjor. Jag är oerhört glad över att han tackat ja till att leda detta viktiga område inom bolaget, säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer Nordic Choice Hotels.

Fredrik Blomberg som de senaste åren arbetat som VD och hotelldirektör för Clarion Hotel Post har en bakgrund som restauratör och restaurangföretagare i Spanien. Den nya organisationen kommer förutom en Director of Food & Beverage bemannas med 8 personer med fokus på mat- och dryckesutveckling samt affärsutveckling.

- Jag brinner för att ge våra gäster upplevelser som överträffar deras förväntningar. Min ambition är att jag tillsammans med mitt team kommer att kunna ta vår F&B-verksamhet till helt nya nivåer där vi sätter fokus på hur vi kan förena de bästa smakkombinationerna med ett hållbarhetstänk. Vi ska kort och gott vara bäst på att ge våra gäster den godaste maten som de kan äta med gott samvete, säger Fredrik Blomberg.

Ett viktigt område som kommer att ha prio är att höja yrkets status. Idag toppar kockyrket arbetsförmedlingens lista över de främsta bristyrkena. För att säkra tillgången till arbetskraft och dessutom fortsätta utveckla yrket så kommer stor möda läggas på hur yrket kan göras mer attraktivt.

- Vill man ha ett kreativt yrke, med möjlighet att resa, uppleva nya kulturer, träffa människor och dessutom älskar mat och dryck så finns det ingen bättre bransch. Vi behöver bli bättre ambassadörer för yrket. Detta är prio för mig och Nordic Choice Hotels, säger Fredrik Blomberg.

Fredrik Blomberg tillträder sin nya position den 1 september och organisationen kommer under året bemannas upp.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.