Nyrenoverade Hotel Amaranten öppnar Tap Room med Marcus Samuelsson - | Konferensvärlden
Foto: Staffan Johansson
Cocktails på tap när Marcus Samuelsson öppnar Tap Room på Nya Clarion Hotel Amaranten.
Mat och Dryck > Nyrenoverade Hotel Amaranten öppnar Tap Room med Marcus Samuelsson

Nyrenoverade Hotel Amaranten öppnar Tap Room med Marcus Samuelsson

Mat & dryck Om en månad står nya Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen klart, efter en omfattande renovering som har pågått sedan 2014. Som en del av topprenoveringen öppnas den nya baren Tap Room tillsammans med stjärnkocken Marcus Samuelsson. Tap Room kommer bland annat att erbjuda amerikanskinspirerad bar food och cocktails på tap - en snabbt växande trend på den amerikanska barscenen men helt unik i Sverige.

4 april 2016,

– Egentligen är det bara byggnaden och hotellets fasad som är kvar, så vi har gjort en otrolig resa för att ta hotellet till en helt ny nivå. Den nya baren som är unik i Sverige blir pricken över i, säger Erica Lund, hotelldirektör på Clarion Hotel Amaranten.

Clarion Hotel Amaranten - ett topprenoverat hotell

Hotellet ingår i Clarion Hotel, en av tre kedjor inom Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Choice Hotels. Efter en omfattande renovering som pågått sedan 2014, står nya Clarion Hotel Amaranten klart om ungefär en månad. Alla 461 rum är renoverade och man har skapat en ny lobby med eventyta, åtta nya konferensrum med en total kapacitet för 200 personer – och så den nya baren Tap Room, som även rymmer en scen. Interiören beskriver arkitektbyrån Tengbom som en flärdfull och modern flört med 1969, året då hotellet byggdes.

Den nya baren Tap Room

Den nya baren Tap Room öppnar den 2 maj och blir en förlängning av den populära restaurangen Kitchen & Table, konceptet på 17 av Clarion hotellen idag. I Tap Rooms öppna kök serveras "Crafted Cocktails & Bar Food" – amerikanskinspirerad bar food baserad på skandinaviska och lokala råvaror. Rätterna serveras i mindre format, på innovativa sätt och med fokus på rena smakupplevelser.

– I Tap Room vill vi lyfta fram kombinationen mellan mat och dryck. Cocktails på tap och särskilt till mat är ganska outforskat. Det ska vara roligt, spontant och annorlunda att besöka oss, säger Marcus Samuelsson, kreativ chef för Tap Room och Kitchen & Table.

Coctails på tap

Alla drinkar och cocktails skapas på plats och ett par utvalda och handgjorda cocktails serveras på tap. Dryck på tap förknippas oftast med öl men här är de specialbyggda faten mindre för en färskare vara. Utbudet kommer variera men klassiker som Manhattan och olika typer av kolsyrade drinkar som Tom Collins med en twist blir stående inslag.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra gäster snabbare service och en helt ny barupplevelse. Smakmässigt kommer vi att kunna skapa cocktails som faktiskt blir ännu bättre efter ett par dagar på fat. Cocktails med bitter smak mognar till sig och får ett helt annat djup, säger Linus Morgan, ny barchef i Tap Room och som tidigare arbetat på bland annat Farang, Copperhill Mountain Lodge och Hotel Reisen.

Nya konferensmöjligheter

I lobbyn sker den bokstavligt talat största förändringen. Här tar en kristallkrona på tre meter i diameter i originalutförande från när hotellet byggdes återigen plats efter att ha legat i förvar i en lagerlokal under flera år. De nya hotellrummen går i sobra färger med vackra och genomarbetade detaljer i mörkt trä och mässing. Efter renoveringen erbjuder hotellet också konferensmöjligheter i sina åtta nya konferensrum, som inspirerats i både namn och formgivning av ikoniska 60-talsartister.

– Nya Amaranten kommer tillsammans med befintliga Kitchen & Table ge våra gäster en härlig och oväntad upplevelse, oavsett om man kommer hit för att bo, äta, hänga i baren eller delta på en konferens, säger Erica Lund.

Boka din nästa konferens på nya Amaranten - Få kostnadsfri hjälp på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.