Viking Line lanserar ny buffé med Svenska Kocklandslaget - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Viking Line lanserar ny buffé med Svenska Kocklandslaget

Viking Line lanserar ny buffé med Svenska Kocklandslaget

Mat & dryck Den 15 september lanserar Viking Line tillsammans med Svenska Kocklandslaget en helt ny buffé. Buffén som har nordiskt tema kommer att serveras ombord på Viking Lines samtliga fartyg fram till julbordsperioden. Utmärkande för den nya buffén är ett brett utbud av fisk och skaldjur samt renodlat nordiska smakkombinationer.

6 september 2017,

Foto: Svenska Kocklandslaget

Viking Line och Svenska Kocklandslaget inledde i våras ett långsiktigt samarbete med fokus på att skapa nya matkoncept och löpande fortbilda restaurang- och kökspersonal på Viking Lines sju fartyg. Nu presenteras det första resultatet av samarbetet.

– Buffén är vår tveklöst populäraste restaurang som i stort sett alla våra resenärer någon gång besöker. Vi har tillsammans med Kocklandslaget skapat en bufféupplevelse som är genuint nordisk, närproducerad och familjär utan att för den skull bli tråkig eller förutsägbar. Nu ser vi verkligen fram emot att välkomna gästerna, säger Bodil Ståhl, restaurangchef för Viking Line.

Det nordiska köket

Det nordiska köket kännetecknas av kombinationen av salta och syrliga smaker och typiskt nordiska kryddor och örter. Viking Lines nya buffé är dessutom höggradigt baserad på fisk och skaldjur. Bland delikatesserna på menyn återfinns exempelvislaxöring med picklade senapsfrön samt dill- och forellromssås, akvavitströmming med ättiksmajonnäs och gurkyoghurt med granskottsolja.

Flera restauranger med olika utbud

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar.

– Det har varit spännande att få ta med våra nordiska smaker ombord på Viking Lines fartyg. Vi har valt att jobba med den nordiska smakpaletten. Exempelvis har vi använt pepparrot istället för chili för att skapa hetta. Vi vill lyfta vår nordiska mat som är högt rankad i världen, säger Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.

Läs mer om Viking Line och boka på Konferensguiden.se Här erbjuds ni kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.