Färna Herrgård på andra plats i Årets Viltkock 2019 - | Konferensvärlden
Kocken Björn Olfenius under finaldagen i Årets Viltkock 2019.
Mötesnytt > Färna Herrgård på andra plats i Årets Viltkock 2019

Färna Herrgård på andra plats i Årets Viltkock 2019

Mat & dryck Kocken Björn Olfenius från Färna Herrgård var en av två finalister i Årets Viltkock 2019 som avgjordes i helgen på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge.

6 februari 2019,

Det var jämnt mellan finalisterna men till slut stod Emil Lindfors från Restaurang Bryggargatan i Skellefteå som vinnare och Björn kom på en hedrande andra plats.

- Vi känner oss som vinnare även om det blev en andra plats, säger Wenche Engström, ägare och Vd för Färna Herrgård & Spa.

- Björn var utvald av 14 kockar i Sverige och gick ända till final. Han visade på stort mod i valet av råvaror och att bara vara med och tävla ger erfarenhet och kunskap för framtiden, avslutar hon. 

Björns finalrätt bestod av: Dovhjortsinnanlår med hasselnöt och korianderkrokant, karl-Johansvampsglaserad Mufflontestikel med rostad jordärtskockspuré och friterad jordärtskocka, stuvade rotsaker och svartkål med Wrångebäcksostkräm, viltsky med merlotvinäger och granskottsolja.

-Viltkött är bland det mest hållbara vi kan äta och dessutom hälsosamt och gott. Därför är det extra roligt att få uppmärksamma de kockar som kan hantera en så fantastisk råvara, säger juryns ordförande Gert Klötzke.

Bakom priset Årets Viltkock står Viltmatakademin, som tillsammans med Eriksberg och Svenska Jägareförbundet vill höja intresset och kunskapen om viltkött

Färna Herrgård & Spa har ett prisbelönt kök och i november var man även med i finalen för Årets Viltmatrestaurang där man fick ett hedersomnämnande och hamnade på en delad andra plats.

Läs mer om Färna Herrgård och dess konferens- och mötesmöjligheter på Konferensguiden.se där det även går bra att boka. På Konferensguiden.se får du kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.