Kökschef Sofia B Olsson sprider kunskap om hållbart fiske, vattenbruk och fångstmetoder - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Kökschef Sofia B Olsson sprider kunskap om hållbart fiske, vattenbruk och fångstmetoder

Kökschef Sofia B Olsson sprider kunskap om hållbart fiske, vattenbruk och fångstmetoder

Hållbarhet & Miljö vRÅ, Clarion Hotel Post och Nordic Choice Hotels har valt att satsa på MSC-certifiering, en väg som fler restauranger valt att gå. Dock saknas såväl kunskap som kunskapsspridning inom hotell- och restaurangbranschen gällande fisk- & skaldjurs ursprung, merroir, fiskemetoder och bestånd. Under Almedalsveckan sprider Sofia B Olsson, kökschef på vRÅ, kunskap om hållbart fiske, vattenbruk och fångstmetoder.

28 juni 2017,

- Ställningstagandet för hållbar utveckling av fiske, vattenbruk och fångstmetoder är för mig en självklarhet som kökschef på en restaurang med fokus på fisk och skaldjur. Min vision är att den allmänna kunskapen kring ursprung, levnadsförhållanden och fångstmetoder vad gäller fisk och skaldjur ska motsvara kunskapen inom frukt- och grönt samt köttindustrin inom 1-2 år, berättar Sofia B Olsson, kökschef vRÅ.

På plats under Almedalsveckan finns den västsvenska vattenbruksplattformen SWEMARC från Göteborgs Universitet. Uppdraget blir att väcka opinion kring frågor som rör utvecklingen av det svenska hållbara vattenbruket. Därför bjuder SWEMARC bl.a. in politiker, myndigheter och intresseorganisationer till en rundabordsmiddag den 3:e juli där vRÅs mat står i fokus.

- Det blir fokus på hållbart från havet med alger, ostron makrill och annan sjömat. Allt tar vi med oss från våra hållbara fiskepartners från bl.a. västkusten och sedan prepareras alla måltider på plats. Det känns både viktigt och roligt att kunna förmedla att vRÅ och Clarion Hotel Post är den del av en urban rörelse i Göteborg, som består av forskare, kockar, designers, odlare, producenter, kreatörer m.fl. som i ett kreativt samarbete hittar nya lösningar på framtidens hållbara mat, säger Sofia.

vRÅ som ligger i göteborgshotellet Clarion Hotel Post har i samarbete med Kajodlingen tagit fram en ekologisk takodling, där grönt och annat odlat hämtas med till måltiden. Efter Almedalsveckan kommer Tv-profilen Tareq Taylor med ett filmteam till takoldingen för att spela in ett program med vRÅs kökschef Sofia. Temat som är Urban Gardening, alger, ostron och västkusten kommer sändas i Tyskland senare i år.

Den 5:e juli avslutar Sofia sin medverkan på Almedalsveckan genom ett seminarium om vattenbruk, mer information HÄR

Läs mer om vRÅ och Clarion Hotel Post och boka din konferens på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.