Kockbristen diskuteras under Copper skillet - | Konferensvärlden
Nyheter > Kockbristen diskuteras under Copper skillet

Kockbristen diskuteras under Copper skillet

Mat & dryck Hotellnäringen växer så det knakar, nya hotell öppnar och bristen på utbildade kockar är sedan länge akut. Företagare och hotellansvariga oroar sig nu för att detta kommer utgöra ett allvarligt hinder för expansion och utveckling om inte något görs nu. Under Copper skillet, en kocktävling för kockar inom mötesindustrin, som arrangeras på Sigtunahöjden den 13 juni kommer ämnet att diskuteras.

3 juni 2016,

- Jag ser ingen enkel lösning på problemet och ämnet diskuteras ofta utan att något händer. Besöksnäringen, den nya basnäringen, måste tas på allvar och ges bättre förutsättningar att kunna utbilda engagerade och kunniga medarbetare, säger Kalle Eriksson (på bilden), Food & Beverage manager på Sigtunahöjden.

Lotta Boman, vd på Sigtunahöjden, välkomnar initiativet och hoppas på kreativa diskussioner den 13 juni. Deltagare i diskussionen är stjärnkrögaren och debattören Pontus Frithiof, Visitas Sara Sundqvist, Camilla Zedendahl från Destination Sigtuna, konferenschefer och kocknätverket inom Sveriges fjärde hotelldestination.

Copper skillet

Bristen på utbildade kockar och farorna med detta kommer att diskuteras i anslutning till att Sigtunahöjden arrangerar Copper skillet, en kocktävling för kockar inom mötesindustrin där vinnaren tävlar i höstens europafinal i Holland den 24 september och har chans att gå vidare till världsfinalen i USA nästa vår.

I Copper skillet tävlar totalt 6 kockar om de åtråvärda finalplatserna i Holland. Som domare får vi se Pontus Frithiof, känd krögare som senast öppnat "Pontus in the air" på Arlanda och Maria Holm, kokboksförfattare i Sigtuna som precis är hemkommen från Kina där hennes kokbok "Mormors mat" kom på tredje plats i kokboks-VM. 

Läs mer om Sigtunahöjden på Konferensguiden.se. Här får du inspiration, tips, konferenserbjudande och sist men inte minst kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.