Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019 - | Konferensvärlden
Foto: Sofie Andersson
Robin Hytter, Souschef på Färna Herrgård & Spa. Finalist i Årets Ekokock 2019.
Mat och Dryck > Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Hållbarhet & Miljö Glädjen är stor på Färna Herrgård i Västmanland. En av restaurangens Souschefer, Robin Hytter, har gått till final i Årets Ekokock 2019 i hård konkurrens med några av Sveriges skickligaste kockar.

25 juni 2019,

Årets Ekokock är tävlingen som tar hållbar gastronomi på allvar! Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som arbetar eller vill arbeta med sin matlagning för en bättre värld. Tävlingen är öppen för alla svenska kockar som med sitt arbete vill göra skillnad inom hållbarhetsområdet.

- Känns självklart superkul att jag tagit mig till final, säger en glad Robin.

- Extra roligt också att det är Årets Ekokock. Det behövs sättas ännu mer fokus på lokala råvaror, lyfta de lokala producenterna och jobba fram ett sundare hållbarhetstänk inom restaurangbranschen, avslutar han.

Årets Ekokock sker i två steg. Först skickar de tävlande in recept efter tävlingsmanualens anvisningar. En receptjury utser de sex bidrag som går vidare till finalen.

I finalen tävlar kockarna live inför publik med en hemlig råvarukorg på KRAV märkta produkter och tillagar en trerättersmeny. Finalen äger rum i Växjö 13-14 september.

Finalister uttagna till Årets Eko Kock 2019

Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna
Jonas Karlsson, Fotografiska, Sthlm
Joachim Johansson, Scandic Mölndal
Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg
Niclas Jansson, Restaurang Skog, Sigtunahöjden
Eskil Bondsäter, Hemmagastronomi, Luleå

Tidigare utmärkelser för Färna Herrgård

2019 Färnakocken Björn Olfenius hamnade på andra plats i Årets Viltkock 2019.
2018 Nominerade till Årets Viltmatrestaurang som 1 av 3 i Sverige. Delad andraplats och fick Hedersomnämnande.
2017 Kökschef Inga-Lena Eriksson och Souchef Emma Eijre vinner ”Bollinger La Grande Année – en oväntad matkombination”.
2017 Invalda i den prestigefyllda restaurangguiden, White Guide.
2016 Souschef Emma Eijre vinner ”Årets möteskock”.
2014 Andra plats för Färnakocken Björn Olfenius i ”Matverk”.
2013 Andra plats för Köksmästare Inga-Lena Eriksson i ”Matverk” tillsammans med Nibble gårdsgris och Strömsholms brygghus.
2012 Vd Wenche Engström & Köksmästare Inga-Lena Eriksson invalda i ”Chaine de Rotisseurs”.
2012 Köksmästare Inga-Lena Eriksson utsedd till ”Årets matentreprenör i Västmanland”.
2010 Andra plats för Färnakocken, Robin Hytter i ”Årets västmanländska kock”.
2007 Köksmästare Inga-Lena Eriksson vinner ”Årets västmanländska kock”.

Läs mer om Färna Herrgård på Konferensguiden.se



Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.