Den svenska uttagningen till kocktävlingen Copper Skillet - | Konferensvärlden
Nyheter > Den svenska uttagningen till kocktävlingen Copper Skillet

Den svenska uttagningen till kocktävlingen Copper Skillet

Mat & dryck Den svenska uttagningen till Copper Skillet, IACC:s internationella kocktävling, närmar sig med stormsteg. På Sigtunahöjden den 13 juni kl. 19.00 kommer kockar från svenska konferensanläggningar att tävla om en semifinalplats i Holländska Kapellerput.

31 maj 2016, uppdaterad: 3 juni 2016

Mästerkocken Kalle Eriksson (på bilden), vinnare av svenska Copper Skillet år 2013 och 2015, tycker att tävlingen innebär en unik möjlighet för svenska konferenskockar:

- Det är en enorm förmån att få komma ut i Europa som svensk mästare och nätverka med branschkollegor från alla håll och kanter. Ett sådant forum är unikt! Det är dessutom roligt att få tävla under så extrema förhållanden med tidspress och få redskap, säger Kalle. 

Årets jury

I årets jury sitter bland andra stjärnkrögaren Pontus Frithiof, aktuell med den nya restaurangsatsningen Pontus in the Air på Arlanda. Dessutom kommer Camilla Zedendahl från Destination Sigtuna som leder kocknätverket och Sara Sundquist från Visita att finnas på plats för att diskutera branschens kockbrist och restaurangutbildningar. Copper Skillet kommer därmed att ha brinnande aktuella frågor på agendan!

Copper Skillet på Sigtunahöjden

Årets arrangemang kommer att se annorlunda ut på fler sätt. Kalle Eriksson, som dessutom arrangerar årets tävling, berättar att den svenska uttagningen kommer lämna utrymme för mer finish på tallrikarna:

- Vi vill att tävlingsresultatet ska vara mer representativt för det kockarna faktiskt lagar ute på sina anläggningar. Dessutom kommer vi ha ett tydligare fokus på närproducerat och en tanke bakom valet av råvaror för att minska matsvinnet.

När? 13 juni kl. 19.00
Var? Sigtunahöjden, Hertigvägen 7, 193 31 Sigtuna
Hur? Både allmänheten och branschfolk välkomnas till en helkväll med matglädje, goda drinkar och debatt. 

Semifinal i Holland

Vinnaren får representera Sverige i semifinalen på Kapellerput i Holland den 24 september. I Holland möts de olika vinnarkockarna från IACC Europe’s medlemsländer för att göra upp vem som blir Europas representant i världsfinalen i USA. Vinnande kock i Europafinalen representerar sedan IACC Europe i Global 2016 Copper Skillet final i USA 2017.

Läs mer om Sigtunahöjden på Konferensguiden.se. Här erbjuder vi även kostnadsfri bokningshjälp för konferenser, möten och event.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.